REVOCARE Kovesi. Iohannis, decizie. Chirieac, observație: Nu mai e nicio problemă!

Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi
Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat cererea de revocare a șefei DNA, dar și reacția președintelui Klaus Iohannis.

După ce ministrul Tudorel Toader a anunțat că demarează procedura de revocare a șefei DNA, Administrația Prezidențială a anunțat într-un comunicat că președintele Iohannis este mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale.

„Nu revocarea era pusă sub semnul întrebării, ci aprobarea de către președintele Klaus Iohannis. Dacă ministrul Justiției a propus revocarea iar președintele țării va respinge revocarea, politic, ambele tabere sunt împăcate în acest moment. Nu mai e nicio problemă”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul politic a mai spus că stenogramele de la DNA Ploiești sunt ”fără echivoc”. ”Nu ai ce să mai discuți. E strigător la cer. Ministrul Toader a propus revocarea, președintele va respinge revocarea”.

Bogdan Chirieac a mai adăugat că relațiile externe, dar și imaginea internațională în acest caz, va duce la ”acutizarea lucrurilor în perioada următoare”.

„Se va pune problema că o clasă politică coruptă a vrut să o demită pe luptătoarea împotriva corupției, doamna Laura Codruța Kovesi. E o chestiune de ore până când presa internațională va consemna acest lucru”, a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si] 

„Trebuie remarcată și salutată reacția imediată a Cotroceniului. (...) La raportul prezentat de ministrul Justiției, Cotroceni a reacționat în 32 de secunde și jumătate, ceea ce, desigur, ne bucură că avem o Administrație Prezidențială atât de rapidă", a mai adăugat acesta.

"Domnul președinte Iohannis va respinge revocarea. Mai departe, nu știu ce se va întâmpla, fiindcă vedeți războiul acesta româno-român este acut, cumplit în justiție și influențează grav, decisiv toată viață politică și economică a României, și o influențează în sens profund negativ", concluzionează Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel