RETRAGEREA Ordinului Steaua României pentru Kelemen Hunor

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Ordinul național „Steaua României" este cel mai vechi ordin național, fiind creat în 1864 de Cuza Vodă și acordat în acea perioadă într-un număr redus. După proclamarea independenței (1877), Carol I înființează acest ordin prin legea votată în 10 mai 1877. A fost abrogat în 1948 și reînființat în decembrie 1998. Au fost stabilite 5 grade pentru acest ordin: cavaleri, ofițeri, comandanți (comandori), mari ofițeri, mari cruci. Ordinul Steaua României este cea mai înaltă distincție oferită de statul român.

Astfel, din istoricul acestei distincții rezultă o contribuție semnificativă a persoanei care primește această înaltă distincție, dar mai ales un respect deosebit din partea acesteia față de statul și cetățenii României.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) consideră că ultimele declarații ale președintelui UDMR trădează o atitudine de nerecunoaștere a statului român, a desconsiderării istoriei, culturii și drepturilor fundamentale ale românilor. Mai mult, Kelemen Hunor se autoexclude din rândul cetățenilor României prin afirmațiile: "...românii trebuie să înțeleagă...", culminând cu atacuri la adresa bazei fundamentale a poporului român: istoria, cultura, etc.

CNMR solicită instituțiilor ce au emis și au oferit cea mai înaltă distincție și respect a STATULUI ROMÂN domnului Hunor să demareze procedura de retragere. În caz contrar, CNMR va solicita prin intermediul instanței de judecată retragerea Ordinului Steaua României așa cum au încercat și reușit în cazul lui Laszlo Tokes mai mulți membri CNMR, printre care Constantin Degeratu și Costin Georgescu.

CNMR apreciază că se impune acordarea acestei distincții acelor ROMÂNI care și recunosc și apreciază istoria, țara și care fac dovada loialității necondiționate față de statul român.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel