Rețeta pentru parizer de casă se află în topul căutărilor pe Google din România. Și nu este de mirare, parizerul de casă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care doresc să controleze ingredientele din alimentele pe care le consumă. Iată o rețetă simplă pentru a face parizer acasă:
Ingrediente:
- 500 g carne de pui (poate fi combinată cu carne de porc sau vită, după preferință)
- 200 g grăsime de porc sau untură
- 1 cană (aproximativ 240 ml) lapte
- 2 ouă
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 lingurițe sare (sau după gust)
- 1/2 linguriță piper negru
- 1/2 linguriță coriandru măcinat (opțional)
- 1/2 linguriță nucșoară măcinată (opțional).
Mod de preparare
Toacă carnea în bucăți mai mici pentru a ușura procesul de măcinare. Dacă ai o mașină de tocat carne, trece carnea prin ea folosind o sită mai fină. Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu grăsimea topită sau untura. Adaugă laptele și ouăle și amestecă bine. Adaugă usturoiul, sarea, piperul, coriandrul și nucșoara, amestecând continuu pentru a distribui uniform condimentele. Pune compoziția obținută într-un blender și mixează până când obții o pastă fină și omogenă.
Încălzește cuptorul la 180°C. Pune pasta rezultată într-o formă de copt unsă cu puțin ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Coace parizerul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când este bine pătruns și capătă o culoare aurie, recomandă Chat GPT.
Lasă parizerul să se răcească complet înainte de a-l tăia în felii.Poți păstra parizerul în frigider pentru o perioadă de timp, iar dacă dorești o textură mai fermă, poți lăsa să se odihnească în frigider peste noapte înainte de a-l tăia.
Parizerul de casă poate fi savurat simplu, în sandvișuri sau în diferite preparate culinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News