Rețeta de mici a lui Adrian Hădean ”cum rar mai găsești”: E simplă și nu cere nimic complicat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Adi Hădean vine cu o rețetă de mici numai bună de încercat pentru vacanța de 1 Mai și nu numai.

Vezi și - Tehnici de preparare a mititeilor de 1 Mai. Cum să faci mici cu muștar și miere

Unul dintre cei mai renumiți băcătari români ai momentului propune o rețetă de mici ”cum rar mai găsești, simplă, dreaptă și nu cere nimic complicat”.

Rețeta de mici

”Rețeta mea de mici e de la Elena Dascălu, draga mea prietenă din Botoșani. O aveți aici, așa cum mi-a trimis-o ea. O rețetă de mici cum rar mai găsești. E simplă, dreaptă și nu cere nimic complicat. În sfârșit, am dat de rețeta de mici, am pus foaia în caietul de torturi și nu găseam!


Așadar:
4 kg carne vită
3 kg carne de porc
2 kg carne oaie
1 kg slănină


Carnea se trece de două-trei ori prin mașina de tocat. Nu e moft, e nevoie să fie foarte bine mărunțită.
Fierbem oase de vită și de porc, împreună cu condimente: coriandru, ienibahar, foi dafin, usturoi, cuișoare, până scade bine de tot. Eu pun cam 300 - 350 ml zeamă de oase. Apoi, probez câte un mic și mai pun dacă este nevoie.


În zeama racită pun: sare 150 g, piper 20-30 g, coriandru 20 g, cimbru uscat 15 g, anason stelat 1 -2 mari, chimion 10 g, ienibahar 5-10 g, cuișoare 5 g, boia dulce 30 g, usturoi nu din cel iute, din cel aromat 80 -100 g, bicarbonat 30 g.
Când e rece zeama de oase și limpede, adăugăm toate condimentele pisate, inclusiv usturoiul pisat, dar nu și bicarbonatul, acesta îl adaug când pun zeama în pastă.


Lăsăm câteva ore bune sau chiar peste noapte în frigider, apoi frământăm la malaxor circa 1 oră. A doua zi, se trage un mic la grătar. Se gustă. Dacă mai cere, se mai drege cu ce trebuie. Atât. Nicio filosofie. Micii buni nu ies din grabă sau din rețete scurtate. Ies din carne aleasă, condimente cinstite și răbdare. Să fiți sănătoși!”, a scris Adrian Hădean, pe o rețea socială.

Vezi și - Cum faci mici de casă. Rețeta originală: Așa vor ieși suculenți și cu o crustă rumenă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel