Restaurant renumit din Constanța, amendat de CJPC: inspectorii au găsit alimente expirate, gândaci și mizerie

Restaurant renumit din Constanța, amendat de CJPC. Sursa foto - CJPC Constanta.JPG
Restaurant renumit din Constanța, amendat de CJPC. Sursa foto - CJPC Constanta.JPG

Unul dintre cele mai populare local de parastase din municipiul Constanța, Restaurantul ”Delfinul”, a fost amendat, vineri, de inspectorii de Protecției Consumatorului Constanța

În urma unui control, inspectorii au găsit alimente expirate și depozitate neregulamentar, dar și mizerie și zeci de gândaci, anunță un comunicat transmis de CJPC Constanța.

Printre alimentele depozitate necorespunzător se numără fâșiile de burtă de vită care erau folosite la prepararea ciorbei, considerată de clienți delicatesa restaurantului. 

Inspectorii au mai găsit ficat de pui, expirat de o săptămână, dar și piept de vită, expirat de două săptămâni. De asemenea, inspectorii au găsit depozitate necorespunzător un fel de mâncare ce avea atașat mesajul ”Pomenii 19.11.2022”.

Inspectorii Protecției Consumatorului au amendat localul cu 8000 de lei și două avertismente. În plus, au dispus oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor:

La verificarea efectuată în baza unei sesizări a fost controlat operatorul economic ce desfășoară activitate de alimentație publică, la care s-au constatat următoarele deficiențe:


– utilizarea de materii prime cu data limita de consum depășită,

– schimbare stării termice a materiilor prime fără să fie autorizat în acest sens,

– prezența porțiunilor de rugină în spațiile de depozitare a produselor alimentare,

– infiltrații în tavan,

– prezenta gândacilor,

– desfășurarea de practici comerciale incorecte,

– folosire ustensile neprofesionale și reutilizare ambalajelor de materii prime.


Pentru toate acestea s-a aplicat o amendă în valoare de 8.000 lei și 2 avertismente și s-a dispus măsura de oprire temporara a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficientelor constatate”, au transmis inspectorii CJPC Constanța.

 

Atenție mare la etichetele produselor de post! ANPC: Pericol pentru sănătate

Află în articol la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi produse de post. Postul Crăciunului începe mâine, 15 noiembrie și va dura până pe 24 decembrie. Cu o zi înainte de începerea postului Crăciunului, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor îi avertizează pe români să fie foarte atenți de unde se aprovizionează cu produse de post și, mai ales, să citească cu mare atenție etichetele alimentelor. 

Recomandările ANPC. Cum alegem produsele de post

"Pentru ca produsele pe care le cumpărați în perioada postului Crăciunului să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dvs., vă recomand să cumpărați produse alimentare de post numai din locuri amenajate și autorizate, să solicitați și să păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea, conformitatea sau siguranța unui produs.

De asemenea, atenționez asupra faptului că dacă achiziționați produse alimentare de post din locuri neautorizate, în care comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare, riscați ca produsele sa fie neconforme sau chiar nesigure acestea vă pot afecta sănătatea.

Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați! Produsele de post sunt produse alimentare constituite din ingrediente vegetale, texturat proteic de soia, mixuri pe baza de soia etc. Nu cumpărați produse a căror etichete nu vă informează complet și corect privind conținutul, ingredientele sau calitatea produsului. Sfătuiesc consumatorii să citească atent eticheta produselor pentru a putea respecta Postul Crăciunului și de a evita astfel să fie induși în eroare. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel