Replică stupefiantă a ungurilor pentru SUA, în scandalul diplomatic

Dacă autoritățile americane refuză să dezvăluie informațiile în baza cărora au plasat oficiali ungari pe o listă neagră atunci este dificil de evitat concluzia că acțiunea este o "provocare", a declarat duminică seară Antal Rogan, liderul grupului FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban. Potrivit acestuia, șeful guvernului maghiar nu a reacționat la demersul Washingtonului pentru că nu știe dacă este o glumă sau nu.

Rogan a declarat pentru ATV, conform MTI, că a cerut autorităților americane să prezinte orice dovadă de corupție în cazul celor 10 persoane suspectate de Washington de practici ilegale.

Antal Rogan a spus că premierul Viktor Orban nu a oferit nicio reacție până acum "probabil pentru că nu poate decide dacă asta este o glumă sau nu". El a adăugat că Executivul lui Orban nu a fost informat cu privire la această chestiune în prealabil știrilor apărute de presă.

Andre Goodfriend, însărcinatul american cu afaceri la Budapesta, a declarat pentru ATV că impunerea unor interdicții este o problemă ce ține de guvernul SUA și persoanele afectate, astfel că aceste cazuri nu pot fi făcute publice. În această speță, cu toate astea, ambasada SUA a informat ministerul ungar de Externe la data de 6 octombrie că anumiți oficiali guvernamentali nu au voie să intre în SUA pentru că sunt afectați de rezoluția prezidențială despre corupție, a adăugat el.

El a precizat că a fost chemat la ministerul de Externe o săptămână mai târziu pentru a oferi informații detaliate.

SUA au inclus o țară UE pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel