Replică incendiară pentru Traian Băsescu: Nu are dreptul să comenteze!

Fostul președinte Traian Băsescu susține că ar trebui regândite reducerea TVA și creșterea salariului minim care ar putea să arunce România într-o nouă criză. 

VEZI AICI: Traian Băsescu, împotriva reducerii TVA și creșterii salariului minim. "Pot arunca țara în criză"

"În primul rând, domnul Băsescu nu are dreptul să comenteze astfel de lucruri pentru că dânsul a făcut numai greșeli din punct de vedere macroeconomic", a spus economistul, pentru dcnews.ro. 

Trecând peste cel care a făcut afirmațiile, profesorul Mircea Coșea a lămurit: "Mersul doar pe relație monetară-bugetară înseamnă o relație macroeconomică bazată pe deficit, ne luăm ca obiectiv deficitul și tot ce discutăm o facem prin prisma evaluării deficitului. Dacă va crește salariul minim, dacă va scădea TVA-ul probabil că va fi un deficit mai mare și ce Dumnezeu ne facem că UE o să ne penalizeze și așa mai departe, catastrofă mare. Nu-i așa. În spatele acestor cifre sunt situații sociale foarte importante care trebuie rezolvate acum. Nu se mai poate merge numai pe cifre, trebuie să existe o relație foarte bine gândită între economic și social de acum înainte. România nu mai este țara calmului, a început să fie o țară care se mișcă din punct de vedere al socialului. Deci, chiar dacă va crește salariul minim, ceea ce eu cred că-i bine, chiar dacă va scădea TVA-ul, ceea ce eu cred că-i bine, să se ia alte măsuri pentru fixarea deficitului în limite admisibile". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel