EXCLUSIV  Reorchestrare Oda Bucuriei. Mihai Toma: Am vrut să o reinterpretez mai romantică, mai sensibilă - video

interviu la DC News
interviu la DC News

Roxana Lăpădat şi Mihai Toma au vorbit, în cadrul unui interviu pentru DC News, despre muzică, dar şi despre modul în care au integrat în actul artistic o reorchestrare a imnului UE, Oda Bucuriei.

În cadrul unui concert, Mihai Toma a reorchestrat cu ajutorul instrumentelor muzicale: fluier, cimpoi, clavecin, caval, dar și cu un pian, imnul Uniunii Europene. 

La un moment dat cântă o soprană, alături de o mini-orchestră. A fost inclusă și muzica electronică. Nu este ce te-ai aștepta. Oda Bucuriei este destul de semeață, te duce la o anumită somptuozitate, însă eu am vrut să o reinterpretez mai romantică, mai sensibilă, să pară o muzică folclorică internațională. Nu poți să faci orice, trebuie să se potrivească și să o pui în valoare astfel încât lumea să o recunoască și să fie surprinsă de noul context. a spus Mihai Toma.

El încearcă să adune ritmuri din întreaga lume, dar aduce în atenția publicului din România teme folclorice, care devin accesibile și generațiilor mai tinere printr-o reorchestrare. L-am rugat pe Mihai să vină cu o reorchestrare a Odei Bucuriei, imnul Uniunii Europene, care a sunat extrem de bine, am fost încântați. a spus Roxana Toma.

Roxana Lăpădat este directorul artistic al proiectului Teatrelli, un spaţiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producţii proprii de teatru şi dans, precum şi concerte acustice, dezbateri şi artist-talk-uri.

Mihai Toma este producător şi compositor, cunoscut pentru piesele "Flutaka", "Ena şi dansul lunii", ce au apărut pe albumul Buddha Bar vol. XV, XVII şi XIX. Melodiile sale îmbină sunetele electronice, muzica de relaxare şi ritmul, cu percuţii etnice şi teme folk inspirate de tradiţii româneşti, precum şi de culturile lumii. 

VEZI INTERVIUL COMPLET


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel