Renata Voracova, expulzată din Australia după scandalul Djokovic, cere despăgubiri: Sper că nu va trebui să apelăm la măsuri legale

Facebook Renata Voracova
Facebook Renata Voracova

Renata Voracova, tenismena din Cehia care a fost expulzată din Australia deşi intrase cu o scutire medicală similară cu cea a lui Djokovic, cere acum despăgubiri celor de la Tennis Australia. 

"Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 de euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai este tot timpul ăsta, hoteluri, pregătirea pentru turneul de Grand Slam, potențiale premii în bani. Sper că Tennis Australia îşi asumă această situație şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale.

Nu mâ gândesc la tenis. Încă mă trezesc din şoc, înca nu l-am procesat. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta nici în cel mai urât vis, a fost prea mult. Eram îngrijorată, nu m-am simțit în siguranță decât în momentul în care am ajuns acasă. Totul era incert acolo. Parcă urmăream un film – interogări lungi, cu instrucțiuni de genul ‘îmbracă-te, dezbracă-te’. Nici nu vreau să mă mai gândesc la asta", a precizat Voracova, pentru publicaţia cehă Denik, citată de Digisport.

Voracova jucase deja un meci

Autorităţile australiene i-au anulat viza de intrare jucătoarei cehe de tenis Renata Voracova, care va trebui să se întoarcă în ţara sa, a anunţat vineri postul public de televiziune ABC, pe fondul polemicii generate de decizia de a-i revoca permisul de intrare sârbului Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, informează EFE.

O sursă din cadrul autorităţii de control la frontiere a confirmat această decizie pentru ABC, în ciuda faptului că jucătoarea se afla deja în "Ţara Cangurilor" şi jucase un meci de pregătire în vederea Australian Open, la Melbourne.

Voracova, care a fost reţinută joi, a fost transferată la acelaşi hotel din Melbourne în care se află şi Djokovic, rezervat solicitanţilor de azil.

Conform unei surse citate de ziarul The Age din Melbourne, jucătoarea cehă a intrat în Australia cu o scutire de vaccinare, pe motiv că a fost infectată cu Covid-19 în ultimele şase luni. Acesta a fost şi motivul invocat de Novak Djokovic, scrie Agerpres.

Djokovic, suspectat de fals în declaraţii 

Există suspiciuni cu privire la declarația completată de un agent pentru Djokovic, la intrarea în Australia, postările de pe rețelele de socializare părând să arate că acesta se afla la Belgrad în ziua de Crăciun, ca mai apoi să zboare spre Australia din Spania, pe 4 ianuarie.

The Guardian relatează că marți, premierul australian, Scott Morrison, a primit un apel de la omologul său sârb, Ana Brnabić, în care cele două părți au încercat să gestioneze consecințele diplomatice ale anulării vizelor, Morrison insistând asupra faptului că politicile de frontieră ale Australiei sunt nediscriminatorii.  VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel