Remus Ștefureac, mesaj emoționant despre ambasadorul României în SUA

Sociologul Remus Ioan Ștefureac, unul dintre cei mai importanți colaboratori ambasadorului României la Washington, George Maior, a decis să se întoarcă în România.

Ștefureac a făcut timp de patru ani parte din echipa pe care Maior a coordonat-o în capitala Statelor Unite, fiind consilier și unul dintre oamenii de bază ai ambasadorului român. În mesajul emoționant de pe Facebook, sociologul numește experiența americană drept „cea mai complexă de viață profesională” iar despre George Maior spune că este „o sursă de echilibru” și „un caracter curat”. Ștefureac face o scurtă referire și la cei care i-au făcut în ultimii ani probleme de imagine șefului său, numindu-i „mici, rătăciți, buimaci prin istorie”. Alături de mesaj, Remus Ștefureac a adăugat o fotografie în care este împreună cu Maior.

Mesajul lui Remus Ștefureac pe Facebook:

„Timp de 4 ani, am trait in Washington D.C. probabil cea mai complexa experienta de viata profesionala alaturi de un om pe care nu ai cum sa nu il respecti, indiferent orientari, valori sau ideologii. Am fost martorul unor momente sublime pentru tara, dar si al unor episoade jenante provocate de indivizi mici, rataciti, buimaci prin istorie. In ambele ipostaze, George Maior a ramas o constanta, o sursa constructiva de echilibru, ratiune, demnitate si claritate. Dincolo de intelectul si cultura sa, mi s-a parut mereu definitoriu caracterul sau curat, poate cel mai important reper atunci cand ne raportam la oamenii din jurul nostru. In viata sunt tot mai rare si pretioase situatiile in care oameni care impun respect si deferenta, iti acorda generos prietenia lor.

Au ramas putine zile pana cand ma voi intoarce acasa. Ma intorc insa incarcat, pozitiv, increzator, dar si trist pentru ca las in urma un ambasador si o echipa exceptionala de diplomati si prieteni care performeaza in conditii dificile, adesea sufocati de „probleme administrative” de neconceput pentru reprezentantii statului roman in cea mai importanta capitala a lumii. Cu atat mai mare este meritul lor, oameni de la care am avut de invatat si care ne reprezinta cu profesionalism si demnitate aici, in Washington D.C..”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel