Referendum, de europarlamentare. ”USR-PLUS, toată încrederea în Iohannis”

Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că, în prezent, se deschide calea organizării unei consultări populare pe Justiţie, la alegerile europarlamentare din 26 mai, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de admitere a sesizării președintelui României privind modificările aduse Legii referendumului.

"CCR a admis contestaţia preşedintelui la modificările legii electorale, precizând foarte clar că este posibilă organizarea unui referendum în timpul alegerilor europarlamentare. Practic, în acest moment, se deschide calea ca la alegerile parlamentare din 26 mai să avem şi referendumul 'Fără penali', referendumul pe Justiţie, un referendum fundamental necesar pentru România", a susţinut Barna, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Alianţa USR PLUS are toată încrederea că preşedintele Klaus Iohannis va demara acest referendum.

"Alianţa USR PLUS are toată încrederea că preşedintele României va demara acest referendum, care va scoate România din cei doi ani şi jumătate de luptă pe Justiţie, pe care ne-o servesc Liviu Dragnea şi PSD. În acest moment avem toate şansele, dacă preşedintele va decide şi am susţine cu toată resursele o astfel de decizie, ca pe 26 mai să se poată să se voteze pentru 'Fără penali', românii să poată să voteze nu doar pentru europarlamentari, ci şi pentru o Românie în care cei condamnaţi să nu mai controleze bugetul României, să nu mai controleze direcţia în care merge statul român şi să nu mai încerce să ne scoată din Europa", a afirmat Barna.

Care ar fi finalitatea referendumului

Potrivit liderului USR, finalitatea referendumului ar fi introducerea acestei modificări în Constituţie, urmând ca cei condamnaţi definitiv să nu mai poată candida la următoarele alegeri.

"Finalitatea este că, introducând această modificare în Constituţie, cei condamnaţi nu mai pot candida la următoarele alegeri. Un astfel de referendum care spune 'Fără penali în funcţii publice' va pune o presiune extraordinară pe tot ce s-ar mai vota în Parlamentul României", a menţionat Barna, care a completat că în programul electoral din 2020 al partidului figurează şi rezultatul referendumul iniţiat de fostul preşedinte Traian Băsescu, care vizează reducerea numărului de parlamentari la 300.

Vezi și: REFERENDUM lege. CCR, decizie după sesizarea lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel