Referendum, întrebare Iohannis. Nicolicea: ''Va trebui să ceară un nou aviz''

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Eugen Nicolicea a dezbătut, în direct, la Antena 3, tema referendumului pe justiție, organizat de președintele Klaus Iohannis, în ziua alegerilor europarlamentare.

Întrebat de Adi Ursu dacă președintele Klaus Iohannis se va întoarce la cele două întrebări generale de acum doi ani, și anume dacă vrem să continuăm lupta anticorupție și dacă funcția publică trebuie blocată în cazul unor condamnări, Eugen Nicolicea consideră că președintele Iohannis le-a abandonat și va veni cu o nouă întrebare și dacă o să dorească să schimbe tema, va trebui să ceară un nou aviz.

Întrebările de acum doi ani cred că le-a cam abandonat pentru că existau niște impedimente de ordin constituțional de a le emite și ca să nu recunoască faptul că aceste întrebări nu puteau să fie întrebări ale unui referendum, a lăsat-o așa în ceață. Aici este un fel de încălcare a Constituției să spui că vii și îl folosești când ai tu chef, chiar și peste doi ani. Bine că nu îl folosește și după terminarea mandatului. 

Va trebui să ceară un nou aviz

Dacă cumva schimbă tema, va trebui să ceară un nou aviz. Are timp suficient pentru că de când se pronunță, de când stabilește data, în 30 de zile trebuie organizat referendumul. Nu poate să o lungească prea tare, dar nici nu poate să înceapă de multă vreme cu întrebarea pentru că s-ar putea ca acele 30 zile să nu fie până în ziua alegerilor. Într-un referendum pe care îl face ca să se implice în campania electorală, implicarea aceasta este interzisă de Comisia de la Veneția. Dacă vrei să afli părerea sinceră a cuiva, îl întrebi și îl asculți, a declarat Eugen Nicolicea, în emisiunea Previziuni, la Antena 3.

DCNews organizează un concurs pe tema referendumului. Poți câștiga 500 de lei dacă vei ghici! Înscrie-te AICI: Referendum 26 mai 2019 Iohannis - ÎNTREBAREA îți aduce un premiu. Participă și tu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel