EXCLUSIV  Referendum familie, mișcare a Guvernului. Viski: Chestiune absolut mizerabilă! Arată disperare

referendum
referendum

Vlad Viski, director executiv al Asociației MozaiQ, a vorbit, la DCNews, despre referendumul pentru familie care va avea loc în două zile - 6 și 7 octombrie.

Vlad Viski a fost întrebat cum vede faptul că referendumul va avea loc în două zile.

"Este o chestiune absolut mizerabilă! (...) Mai avem câteva zile până la referendum, iar în timpul campaniei, Guvernul dă o ordonanță de urgență prin care modifică felul în care acest referendum este organizat. Este o măsură neconstituțională. Avocatul Poporului ar fi trebuit deja să atace această măsură la CCR, mai ales în condițiile în care avem niște decizii ale CCR care spun foarte clar că nu ai cum să schimbi legislația electorală cu mai puțin de șase luni înainte de un anumit scrutin. Cred că vedem o disperare din partea coaliției de guvernare care își dorește foarte mult ca acest referendum să treacă și astfel au prelungit timpul de votare. Nu avem sistem electronic informatic de măsurare a votului în timp real, lucru care poate duce la fraude. (...) Modificarea Constituției a unei țări nu este o joacă!", a spus Vlad Viski la DC News.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, Guvernul aprobând în şedinţa extraordinară actele normative necesare pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului popular.

Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu ”da” sau ”nu” va fi: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Iată răspunsul lui Vlad Viski:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel