Reducere TVA produse bio și tradiționale. PER: Act lăudabil al Guvernului României

Produse tradiționale
Produse tradiționale

Partidul Ecologist Român (PER) multumeşte conducerii PSD pentru respectarea unui punct din protocolul încheiat între cele două partide şi îi asigură în continuare pe candidaţii la europarlamentare din partea PSD de buna colaborare, susţinere şi promovare în desfăşurarea campaniei electorale a alegerilor europarlamentare, a spus Ioan Huntai.

”În urma protocolului de colaborare dintre PSD și PER, unul dintre cele cinci proiecte  negociate în martie, a fost adoptat: reducerea TVA la produse bio și tradiționale. Ca urmare a discuțiilor de lucru între echipele celor două partide, s-a convenit ca reducerea TVA pentru aceste categorii de produse alimentare să fie de 5%, cu mențiunea ca în timp să existe și alte etape în care această măsură fiscală să atingă cea mai mică valoare, în acord cu prevederile europene, şi care să ajute producătorii autohtoni. Astfel, executivul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență care reglementează reducerea cotei de TVA de la 9 la 5% pentru produsele alimentare bio și tradiționale, transmite Partidul Ecologist Român.

Este un act lăudabil al Guvernului României și ne bucurăm că Partidul Ecologist Român a avut un rol important în promovarea acestei măsuri fiscale. Mai mult, salutăm implicarea imediată a Ministerelor Agriculturii și al Finanțelor, și le mulțumim pentru colaborarea profitabilă pentru români. Amintim că protocolul PSD - PER cuprinde încă patru proiecte care urmează a fi adoptate în perioada următoare, perioadă în care Partidul Ecologist Român va susţine candidații social-democraţi la alegerile europarlamentare din 26 mai a.c”, a zis Ioan Huntai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel