Rectificare bugetară. PNL, cerință pentru Avocatul Poporului

Rodica Mitu / 05 sep 2018 / 17:20 Salveaza PDF Comentarii

Partidul Naţional Liberal va înainta Avocatului Poporului o sesizare pentru a contesta la Curtea Constituţională ordonanţa privind rectificarea bugetară, emisă fără avizul CSAT solicitat de lege.

„Este inadmisibilă decizia Guvernului de a adopta o rectificare bugetară cu încălcarea legii şi a deciziilor anterioare ale CSAT şi un abuz de putere fără precedent. Bugetul de stat este folosit de PSD ca o armă politică împotriva instituţiilor care nu i se subordonează lui Liviu Dragnea. Jocul iresponsabil pe care actualul Guvern îl face pe marginea siguranţei naţionale pune în pericol atât angajamentele şi imaginea României în plan extern, cât şi încrederea de care beneficiem ca ţară sigură în această regiune. În mod sistematic, PSD sfidează ordinea instituţională a României şi nu încetează de aproape 2 ani de zile să încerce subminarea Instituţiei prezidenţiale cu orice prilej. În acest caz, adoptă o retorică de un cinism deşănţat, folosindu-se de necesitatea plăţii salariilor şi pensiilor drept pretext pentru acest demers politic”, precizează liberalii.

Aceştia amintesc că, încă de la începutul anului, au atras atenţia că bugetul de stat pe anul 2018 'este unul prost făcut, iar alocările bugetare nu acoperă toate cele 12 luni ale anului'. 'Reprezentanţii PSD susţineau exact contrariul! La acel moment, ministrul Finanţelor afirma că toate aceste sume sunt bugetate integral şi sigure. Astăzi putem constata impostura desăvârşită a ministrului Eugen Teodorovici. Partidul Naţional Liberal va înainta Avocatului Poporului o sesizare pentru a contesta la Curtea Constituţională ordonanţa privind rectificarea bugetară, emisă fără avizul CSAT solicitat de legea în vigoare', se arată în comunicatul PNL. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27