EXCLUSIV  Reciclează și primești produse la supermarket. Emanuel Pârvulescu, Head of environment Cora România: Funcționează extraordinar de bine sistemul de recompensă

Reciclare ulei
Reciclare ulei

Știai că dacă nu mai arunci uleiul în chiuvetă sau în WC după ce ai prăjit cartofii, ci îl colectezi pentru a-l duce la Cora, vei fi recompensat? Supermarketul îți oferă produse dacă reciclezi.

Reciclează uleiul folosit aducându-l la Cora în sticle de plastic cu capac și primești ceva înapoi, cum ar fi un detergent lichid de vase sau o sticlă de ulei. Aduci un litru de ulei folosit și primești un detergent de vase sau aduci trei litri de ulei folosit și primești o sticlă de ulei gata pentru gătit.

De asemenea, dacă vrei să scapi de aparatura veche fără niciun efort și, în același timp, să fii responsabil față de mediu, Cora are soluția perfectă pentru tine - serviciul „Ridicare gratuită produs vechi”!

Acum poți recicla și online!

Plasează o comandă online cu ridicare din spațiul drive, vino și cu bateriile uzate atunci când îți ridici comanda și primești pe loc o baterie cadou la fiecare 10 baterii aduse. Dacă ai ales să plasezi o comandă cu livrare la domiciliu, poți preda bateriile curierului.

Pot fi aduse orice tip de baterii portabile; bateriile de tip pastilă sunt colectate, dar nu intră în campanie. Bateria primită cadou, poate fi de tip AA sau AAA, la alegere. 


Predați bateria/acumulatorul uzat (vechi) pentru autovehicul.

Emanuel Pârvulescu, Head of environment Cora România, a vorbit despre reciclare la DC News în cadrul dezbaterii „Reciclarea, în fața unor noi provocări legislative”.

„Funcționează extraordinar de bine sistemul de recompensă prin care să stimulăm orice cetățean să reușească să aducă deșeurile, pe care le generează, în spații unde acestea pot fi valorificate, reciclate, reutilizare și așa mai departe, indiferent că vorbim de deșeuri de ambalaje, de jucării, de deșeuri electrice sau orice alt produs. Oamenii pot veni să lase echipamente electrice, baterii etc”, a zis Emanuel Pârvulescu la dezbaterea DC News.

Intervenția integrală a lui Emanuel Pârvulescu o găsiți la ora 2:49:00:

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews, a organizat în data de 22.11.2022 conferința cu titlul „Reciclarea, în fața unor noi provocări legislative”.

VEZI ȘI ALTE INFORMAȚII DESPRE RECICLARE:

Cum colectăm plasticul (recipientele PET):

Se colectează toate recipientele de plastic transparente sau colorate pentru băuturi (apă, sucuri, bere, ulei).

Recipientele pentru băuturi din plastic, cu capac sau fără, se colectează fără îndepărtarea etichetelor (acestea se îndepărtează în timpul procesului de reciclare). Dacă este posibil, ar trebui să fie spălate cu apă și uscate. Resturile de alimente sau lichide pot contamina alte deșeuri reciclabile cu care intră în contact. De asemenea, îngreunează procesul automat de sortare și pot chiar dăuna echipamentelor din instalațiile de sortare și reciclare.

Recipientele se presează cât mai mult posibil, pentru reducerea volumului.

Nu se pot recicla:

Recipiente ale produselor conținând substanțe chimice (ex. antigel).

Recipiente ale produselor conținând îngrășăminte pentru plante și pesticide (se vor colecta separat de celelalte deșeuri din plastic, întrucât pot conține substanțe periculoase).

Cum se reciclează plasticul?

PET-ul este 100% reciclabil.

Din ambalajele reciclate se pot fabrica articole de îmbrăcăminte, cum ar fi: tricouri, bluze „polar” etc. Există mari producători de îmbrăcăminte care folosesc exclusiv fibre obținute din PET/poliester reciclat.

Procesul de reciclare implicând spălarea, eliminarea impurităților (precum hârtia etichetelor și capacele) și a contaminanților, măcinarea, tocarea, spălarea (din nou), uscarea și prelucrarea materialului în fulgi – materia primă pentru fibre textile sau alte ambalaje din acest material.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel