RĂZBOI în Nagorno-Karabah. ARMISTIȚIU, doar pe hârtie

Luptele din Nagorno-Karabah continuă în pofida armistițiului anunțat de Azerbaijan și Armenia.

În Nagorno-Karabah continuă luptele între forţele separatiste armene şi armata azeră, asta chiar dacă cele două părți au anunțat un armistițiu, transmite Agerpres. 

Potrivit unui jurnalist AFP, din Stepanakert, capitala separatistă, se puteau auzi în dimineaţa zilei de luni tiruri de artilerie provenind din sud-vestul republicii autoproclamate. Totodată, din Azerbaidjan, alţi reporteri ai AFP au auzit zgomotul surd al artileriei dinspre districtul Tartar, situat în nord-estul regiunii Nagorno-Karabah. Ca de obicei, beligeranţii se acuză reciproc de alimentarea ostilităţilor şi îşi revendică succesul pe câmpul de luptă.

Astfel, Ministerul Apărării azer a anunţat pe Twitter că forţele separatiste bombardează districtele Goranboy, Tartar şi Agdam şi că sunt "extenuate" şi se retrag din regiunea Hadrut.

Centrul de informare al guvernului armean asigură, la rândul său, că armata azeră a fost respinsă şi că "a suferit pierderi omeneşti şi de echipament militar". Amintim că un armistiţiu umanitar ce trebuia să permită un schimb de prizonieri şi de victime ar fi trebuit să intre în vigoare sâmbătă la miezul zilei, însă el nu a fost deloc respectat. 

VEZI ȘI: Nagorno-Karabah: Acord de încetare a focului între Azerbaidjan şi Armenia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel