Radu Mazăre, decizie în dosarul campusului Henri Coandă

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Radu Mazăre a primit o amendă penală de 5.000 lei și a fost achitat pentru luare de mită, potrivit Antena 3. Este vorba despre dosarul privind campusul Henri Coandă.

Fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au fost achitaţi joi, 28 iunie, de ÎCCJ în dosarul privind construirea de locuinţe modulare grupate în campusul social Henri Coandă din Constanţa, instanţa aplicându-le însă fiecăruia câte o amendă penală de 5.000 de lei.

Decizia nu e definitivă

Tot în acest dosar, omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

La ultimul termen de judecată DNA ceruse ca Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre să fie condamnaţi la câte şapte ani de închisoare, iar Avraham Morgenstern să primească o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire a unor locuinţe modulare grupate în Campusul Social "Henri Coandă", aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, pentru că acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei pentru contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Anchetatorii susţin că din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi în contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro în contul pus la dispoziţie de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o banca din Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel