Radiere mașini. Anunțul autorităților: Se interzice!

Autoritățile au făcut un anunț important legat de radierea mașinilor.

Numărul maşinilor radiate la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a crescut, în luna decembrie şi în primele zile ale acestui an, după apariţia modificărilor în Codul Rutier italian, prin care cetăţenilor străini rezidenţi li se interzice să circule cu vehicule înmatriculate în alte ţări. În luna decembrie numărul radierilor a crescut cu peste 35% faţă de luna noiembrie, potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, Mihaela Ivan. De asemenea, în primele trei zile lucrătoare ale acestui an, au foste efectuate 46 de radieri, media zilnică fiind aproape dublă faţă de cea din decembrie şi triplă faţă de luna noiembrie a anului 2018.

"Se interzice persoanelor care şi-au stabilit rezidenţa în Italia..."

"În condiţiile recentei modificări a Codului Rutier italian, publicată în Monitorul Oficial din Italia la 3 decembrie 2018, amintim cetăţenilor români că se interzice persoanelor care şi-au stabilit rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate. Astfel, dacă la Serviciul de permise auto şi înmatriculări, în luna noiembrie 2018, s-au făcut 135 radieri, în luna decembrie 2018 s-au efectuat 183 de radieri, iar în cele trei zile lucrătoare ale acestui an, respectiv 3-4 şi 7 ianuarie 2019, s-au realizat deja 46 de radieri", a precizat Mihaela Ivan.

Potrivit recensământului populaţiei din anul 2011, peste 1.750 de bistriţeni erau plecaţi, la acea vreme, în Italia, aceasta fiind a doua destinaţie aleasă de locuitorii judeţului pentru un loc de muncă mai bine plătit, după Spania. 

Vezi și: Stuttgart a interzis accesul mașinilor diesel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel