Rabla pentru electrocasnice, lansat de Ministerul Mediului. Cum puteți aplica programul

Gratiela Gavrilescu
Gratiela Gavrilescu

Ministerul Mediului a lansat, marți, programul "Rabla pentru electrocasnice", astfel că în perioada următoare sunt puse la dispoziție 60.000 de vouchere în valoare de 20 de milioane lei.

Grațiele Gavrilescu, ministrull Mediului, a prezentat, marți, programul "Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Mediului a prezentat și două motive pentru care s-a decis  demararea acestui program. "Primul este cel care  ne deremină pe noi să consumăm mai multe energie electrică. Asta înseamnă că avem grijă ce mediu, și că noi, româii dorim să trăim într-un mediu curat și sănătos.

Înlocuirea unui echipament în casă care este vechi și care are și o capacitate mare  îl înnoim cu un produs care are o eficiență energetică ridicată din clasa energetică A+++ sau A+3+", a declarat vicepremierul Grațiela Gavrilescu.

Prin acest program, fiecare persoană cu vârsta de peste 18 ani poate obține  vouchere de reducere pentru frigidere, mașini de spălat rufe și aparate de aer condiționat.

Grațiela Gavrilescu alături de partenerii care susțin programul Rabla pentru electrocasnice

Valoarea voucherelor diferă  pentru fiecare tip de aparat și în funcție de eficiența energetică a acestora. Pentru frigidere clasa A++, se acordă  un voucher de 300 de lei, iar pentru unul clasa A+++, voucherul este de 400 de lei. Pentru mașini de spălat, valoarea voucherelor este de 200 de lei sau 300 de lei, în timp ce pentru aparatele de aer condiționat, valoarea voucherului este de 300 de lei.

„Rabla pentru electrocasnice". Cine poate obține vouchere și cum funcționează proghramul

Începând de miercuri, 19 decembrie, de la ora 12.00, pe site-ul Administrației Fondului de Mediu, va fi deschisă aplicația dedicată pentru înscrierea în acest program, solicitanții urmând să urmeze pașii indicați în aplicație.

În prima etapă din procesul de înscriere, solicitantul trebuie să completeze următoarele informaţii în câmpurile aferente: datele de identificare, adresa de domiciliu, adresa de e-mail şi numărul de telefon mobil valide, dacă acestea există, respectiv declaraţia pe propria răspundere potrivit căreia nu înregistrează obligaţii de plată la bugetul de stat şi bugetul local. Această declaraţie este predefinită şi se completează prin bifare.

Mai departe, solicitantul va completa acordul cu privire la prelucrarea de către Autoritate a tuturor datelor şi informaţiilor furnizate, precum şi tipul de aparat electronic sau electrocasnic care se achiziţionează şi eficienţa energetică a acestuia (de la A+++ la A++).

Conform ministrului de resort, după completarea tuturor câmpurilor din aplicaţia informatică, aceasta generează, automat, un mesaj de confirmare, care conţine numărul unic al înscrierii şi codul unic de accesare, date importante, deoarece cu ajutorul lor solicitantul se va loga în contul personal de pe site-ul AFM. Mesajul de confirmare este transmis către solicitant şi prin email.

După înscrierea solicitantului şi primirea mesajului de confirmare, se procedează la aprobarea finanţării, iar lista solicitanţilor aprobaţi se afişează pe site-ul AFM.

În momentul în care se regăseşte pe lista afişată, solicitantul accesează contul de utilizator de pe site-ul AFM, unde va găsi codul alfanumeric unic aferent voucherului, generat automat. Din acest moment, voucherul este valabil 15 zile, iar persoana fizică se poate adresa comercianţilor pentru a cumpăra echipamentelor eligibile.

Graţiela Gavrilescu a precizat că persoana care a aplicat programul beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament electronic şi electrocasnic eligibil, în schimbul predării unui aparat echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menţionată de către solicitant.

Vezi și: Taxa auto. Gavrilescu, anunţ pentru şoferi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel