Pui aromat sub cărămidă. Rețeta arăbească

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ați auzit de aceasta rețetă - "Pui aromat sub cărămidă"? Dacă nu, ar fi timpul să o încercați. O veți da mai departe cu siguranță!

Ingrediente

1 pui
3 căţei de usturoi
2 linguri ulei

Marinata

1 lingură seminţe chimion
1 lingură coriandru boabe
1 baton scorţişoară (de cca 3 cm)
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă chili pudră
1 linguriţă sare
1/4 linguriţă turmeric
60 ml ulei (de măsline cu gust neutru sau floarea soarelui)
sucul de la 1 - 1/2 lămâi (cca 80 ml)

Cum se prepară

Într-o tigaie, fără adaos de grăsime, se prăjesc chimionul, coriandrul şi scorţişoara până încep să miroasă. Se pun în maşina de cafea împreună cu chili, boia, turmeric şi sare şi se macină fin. Se adaugă peste condimentele măcinate uleiul şi sucul de lămâie şi se mixează bine.

Puiul se aplatizează. Practic prima dată tăiaţi şira spinării, apoi îl întoarceţi şi scoateţi osul pieptului. La final tăiaţi pielea în exces de pe margini. Turnaţi marinata peste pui, masaţi-l bine peste tot, acoperiţi-l cu folie de plastic şi daţi-l la frigider peste noapte, scrie e-retete.ro. A doua zi, scoateţi-l din frigider cu o oră înainte de a-l prepara, să aibă timp să revină la temperatura camerei.

Preîncălziţi cuptorul la 200C. Înveliţi două cărămizi în folie de aluminiu şi introduceţi-le la cuptor să se încingă. Pe ochiul mare al plitei, încălziţi uşor uleiul într-o tigaie mare (care să cuprindă puiul şi să meargă la cuptor). Adăugaţi căţeii de usturoi necurăţaţi de coajă, doar striviţi cu lama cuţitului. Lăsaţi la foc mic să se prăjească până devin rumeni. Scoateţi-i din tigaie - avem nevoie doar de uleiul aromat.

Daţi focul sub tigaie la mare şi încingeţi bine uleiul, dar aveţi grijă să nu se ardă. Puneţi puiul în tigaie (cu pielea în jos) şi repede (ca să nu se strângă pielea) aşezaţi cărămizile deasupra şi apăsaţi-le tare. Daţi focul la mic sub tigaie şi lăsaţi puiul să se prăjească timp de 15 minute. Rotiţi din când în când tigaia ca să se rumenească uniform. Mutaţi apoi tigaia (aşa cum e, cu tot cu cărămizile deasupra puiului) în cuptor. Lăsaţi să se mai coacă timp de 25 minute.

Luaţi cărămizile de pe pui şi verificaţi să fie făcută carnea (îl înţepaţi la baza pulpei şi sucul trebuie să iasă clar). Dacă nu e făcută, întoarceţi puiul cu pielea în sus şi mai lăsaţi până e ok.   

Serviţi puiul în tigaia în care l-aţi făcut, cu pielea în sus, presărat cu pătrunjel verde şi cu felii de lămâie alături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel