Publicația Politico va fi vândută pentru 1 miliard de dolari

Pexels
Pexels

Publicația Politico va fi vândută pentru suma de 1 miliard de dolari. 

Axel Springer, compania mass-media germană, a fost de acord să cumpere franciza Politico din Washington pentru aproximativ 1 miliard de dolari. Protocol, sursa de știri ce face parte din același grup cu Politico, este, de asemenea, inclus în acordul care a fost anunțat joi dimineață, scrie CNN

Axel Springer și Politico lucrează deja împreună în Europa. Bazându-se pe această legătură, cele două părți au început să ia în serios un acord la începutul acestei veri. Wall Street Journal a dezvăluit informații despre discuțiile de la începutul acestei luni.

Peste 500 de jurnaliști lucrează la Politico

Între operațiunile Politico din America de Nord, redacția asociată din Europa și Protocol, compania spune că are peste 500 de jurnaliști. Actualul proprietar al Politico, Robert Allbritton, a declarat că a decis să vândă compania de știri pentru că „a devenit tot mai clar că responsabilitatea de a dezvolta afacerea la scară globală, de a servi mai bine publicul și de a crea mai multe oportunități pentru angajații noștri ar putea fi mai bine gestionată de către o companie mai mare, cu o amprentă globală semnificativă și ambiții mai mari decât ar putea fi gestionată de mine, un proprietar al unei afaceri de familie".

Partea editorială rămâne „în familie”

Allbritton va rămâne în continuare editorul Politico și Protocol. Mai mult, „echipele editoriale și de conducere ale Politico din SUA, Politico Europe și Protocol vor rămâne la locul lor”, a spus Axel Springer, operând separat de celelalte mărci Axel, precum Insider și Morning Brew.

Cifra de vânzare de un miliard de dolari, confirmată de o persoană implicată în tranzacție, este ultimul semn al unei piețe în continuă creștere pentru conținut digital. Un alt site de știri al Beltway, The Hill, a fost vândut către Nexstar Media Group săptămâna trecută. Axel a declarat că se așteaptă ca tranzacția să fie realizată până la sfârșitul anului.  

Vezi și: Două explozii puternice lângă aeroportul din Kabul. Cel puțin 13 morți - UPDATE / NOI IMAGINI VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel