PSD, variante pentru ministerul Justiției. 3 nume vehiculate: Birchall, Cazanciuc și Corlățean

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Social democrații discută propunerile pentru ministerele Justiției, Fondurilor Europene și Românii de Pretutindeni, după refuzul lui Klaus Iohannis de a numi propunerile anterioare, în discuție fiind la Justiție numele Anei Birchall, Titus Corlățean sau Robert Cazanciuc, spun surse politice citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate de Mediafax, în discuție sunt cele trei nume la ministerul Justiției, și anume: Ana Birchall (actual ministru interimar la ministerul Justiției), Robert Cazanciuc (care a mai deținut această funcție într-o altă guvernare PSD) și Titus Corlățean (fost ministru al Justiției și al Externelor, demisionând în urma scandalului legat de organizarea votului în Diaspora la alegerile prezidențiale din 2014).

Conform sursei citate, Natalia Intotero ar urma să revină la ministerul Românilor de Pretutindeni deoarece nu a prins un loc eligibil la europarlamentare, fiind pe locul 11.

Social democrații mai urmează să stabilească un candidat pentru Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde a fost Rovana Plumb.

Guvernul va mai rămâne și fără un vicepremier pentru că Viorel Ștefan urmează să vacanteze funcția pe care o deține în Executiv de la 1 iulie, în contextul în care de la acea dată ar urma să fie membru al Curții de Conturi a UE.

Propunerile refuzate de Iohannis

Propunerile de remaniere refuzate anterior de președintele Klaus Iohannis au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel