PSD, excludere Șerban Nicolae. Chirieac: Liviu Dragnea are un plan. Acesta este întrebarea primăverii

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că o eventuală excludere a senatorului Șerban Nicolae din PSD, ar fi o mare greșeală. Acesta s-a arătat nedumerit de planul pe care îl are Liviu Dragnea, precizând că ”probabil se gândește cum să facă să aducă PSD-ul în opoziție”.

După amendamentele la Legea grațierii Șerban Nicolae a intrat în vizorul lui Liviu Dragnea. Liderul PSD l-a criticat deschis pe senatorul Șerban Nicolae după adoptarea amendamentelor, precizând că va organiza un CEX unde se va discuta serios această chestiune. Bogdan Chirieac consideră că o eventuală excludere din partid a lui Șerban Nicolae, ar fi o eroare pentru PSD.

”Eu sper că este o exagerare de presă, posibilitatea ca senatorul Șerban Nicolae să fie exclus din partid. Altfel, se va spune în felul următor: oricine îndrăznește să se apropie de Codul penal și Codul de procedură penală, pentru a implementa ceea ce Curtea Constituțională a cerut să fie implementat, va fi exclus din PSD. După cazul Florin Iordache, urmează cazul Șerban Nicolae.

Eu cred că domnul Liviu Dragnea are un plan. Personal, nu îl înțeleg. Probabil că se gândește cum să facă să aducă PSD-ul în opoziție. Probabil că regretă mult că a luat 50%, cel mai bun scor al PSD-ului din 1992 încoace, și vrea să schimbe cu PNL-ul, care a obținut 20%. Domnul Dragnea nu are argumente logice pentru o astfel de atitudine”, a precizat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Marea întrebare a acestei primăveri: ”Încotro vrea să meargă PSD-ul, și cu el toată țara?”

”Chiar dacă a greșit Șerban Nicolae că nu s-a consultat cu partidul, nu asta este soluția, să îl excluzi, sau să aduci în fața publicului toată această discuție. Că domnul Băsescu vrea să își grațieze corupții săi după ce zece ani și-a alergat toți opozanții politici și i-a băgat la pușcărie, da, poate din acest punct de vedere a fost o greșeală a domnului Șerban Nicolae.

Pe de o parte (nr.- scandalul dintre Liviu Dragnea și Șerban Nicolae) poate duce la căderea asimptotică în sondaje a partidului. Pe de altă parte pe plan extern, unde oricum PSD-ul nu s-a îngrijit de imaginea externă, ați văzut reacții, șase ambasade au scris, refuzând să citească OUG 13 în februarie. În plan extern lumea își pune întrebări încotro vrea să o apuce PSD-ul. Cred că este întrebarea acestei primăveri: încotro vrea să meargă PSD-ul, și cu el toată țara?”, este de părere analistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel