PSD, ședință Comitet Executiv Național la Sinaia

Social-democraţii se reunesc, joi, la Sinaia în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), în aceeaşi zi urmând să aibă loc şi şedinţa Coaliţiei de guvernare. 

Tot joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se va întâlni cu grupul parlamentar al deputaţilor social-democraţi, pe ordinea de zi a discuţiilor fiind aspecte organizatorice legate de programul Camerei Deputaţilor, stadiul iniţiativelor legislative, programul de guvernare, situaţia prezenţei. 

Liderul PSD a anunţat luni că proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi semnat joi la CExN al partidului, acesta fiind în prezent finalizat. Legea va fi semnată ca iniţiativă parlamentară, urmând ca dezbaterea pe marginea acesteia să fie la Parlament. 

"Noi joi vom semna legea, ca şi iniţiativă parlamentară. Prim-ministrul şi doamna ministru al Muncii mi-au zis mie şi domnului Tăriceanu că cea mai bună variantă este să o transformăm într-o iniţiativă parlamentară, nu într-o iniţiativă legislativă a Guvernului, pentru a câştiga timp. (...) Astăzi, proiectul de lege unic al salarizării este gata. Urmează ca joi, poate chiar de mâine, ministrul Muncii să meargă la Parlament să înceapă să strângă semnăturile, pentru cei care vor să fie co-iniţiatori la această lege, şi joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege", a anunţat Dragnea la Antena 3. 

El a precizat că două instituţii fac excepţie la proiectul de lege - BNR şi ASF, principiu despre care "Comisia Europeană a spus că e în regulă". 

Întrebat dacă îl va lua pe ministrul Justiţiei la CExN al PSD, având în vedere nemulţumirea existentă în partid a răspuns: "Nu domnul Tudorel Toader este supus evaluării. Domnul Tudorel Toader a făcut o evaluare a ceea ce a însemnat (...) modul în care şi-au desfăşurat activitatea Parchetul General şi DNA. Am avut o discuţie azi-dimineaţă cu dânsul pe ceea ce înseamnă politici în continuare, cel puţin din punctul meu de vedere, (...) şi anume punerea în acord (....) strict a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi cu Codul de procedură penală şi celelalte". 

Nici ministrul Viorel Ştefan nu va fi înlocuit, dă asigurări liderul PSD, care a declarat duminică seara că Guvernul Grindeanu îşi face treaba, menţionând totodată că nu este în prezent momentul schimbării din funcţie a vreunui ministru. "Nu s-a discutat până acum în Guvern, în partid sau în Coaliţie de schimbarea dumnealui, de fapt, despre schimbarea nimănui. Nu e momentul acum. Cred că pe undeva în mai - iunie premierul împreună cu noi ar trebui să facă, să facem o evaluare a activităţii echipei guvernamentale. (...) Să vedem dacă se impun ceva schimbări în Guvern sau nu (...). Cred că este prematur să discutăm acum. (...) Majoritatea miniştrilor îşi fac treaba. Rămân aproape toţi miniştrii cu o foarte mare problemă, nu comunică ceea ce fac", a precizat Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel