PSD, DEMISIE Grindeanu. Chirieac, scenariu SUMBRU: Lupta e fără milă. Este fundamental

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu există o ”luptă fără milă”. Acesta este de părere că în cazul în care Dragnea ”va apăsa pedala” și premierul își va continua activitatea, Liviu Dragnea riscă să piardă partidul.

”Lupta e fară milă. E a treia întâlnire în care s-a cerut demisia, dar premierul e tare pe poziție. În România premierul e foarte greu de demis, se merge pe demisia membrilor Cabinetului.

Mâine la CEx ar trebui să se tranșeze cumva. Situația e de nesuportat. S-a ajuns în situația în care nu știi cu cine să vorbești. Parteneri străini, chestiuni de administrație, ministere, trebuie luată o decizie rapid. Este fundamental.

Eu nu cred ca se va tranșa mâine. De la Palatul Cotronceni nu văd nicio reacție. Domnul Iohannis s-a opus inițial Guvernului Grindeanu. Acum mesajul este de stabilitate, deși nu și-a afirmat public susținerea pentru Grindeanu. Dar văd că Opoziția îl susține pe Grindeanu.

Probabil nu tot partidul este de acord la urma urmei. Mă gândesc că la un posibil vot de cenzură, votul PNL s-ar putea să conteze.

Dacă conflictul se adâncește să știți că va fi o chestiune de ori Grindeanu, ori Dragnea. Dacă Dragnea apasă pedala să demisioneze Grindeanu, iar Grindeanu rămâne pe post, cel care pierde foarte mult politic este Dragnea.

Decizia politică este la el. Dar dacă după atac Grindeanu rămâne pe loc, există riscul ca Liviu Dragnea să piardă partidul oricât ar fi de mare.

Dacă domnul Dragnea are o bănuială că Guvernul a fost răpit de serviciile secrete, trebuie să iasă public.

Problema este că nivelul uriaș de credibilitate de la alegeri va suferi dacă schimbi Guvernul fără o explicație valabilă. Problema e că trebuie să existe o explicație și pe plan extern și pe plan intern”, a precizat analistul politic la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel