PSD, candidat la prezidențiale. Chirieac: Singura versiune care se va lua în calcul

PSD
PSD

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația PSD, în contextul alegerilor prezidențiale, urmând ca partidul să-și anunțe, astăzi, candidatul pentru președinție.

Viorica Dăncilă, candidat PSD

"Nu că este versiunea care se ia cel mai mult în calcul - n.r. Viorica Dăncilă, candidat PSD- ci este singura care se va lua în calcul, astăzi, la CEx. Va fi un vot care va tinde către unanimitate, vreo două voturi împotrivă, cel mult, dacă nu cumva şi acolo se va merge pe consesns. În opinia mea, este cea mai bună propunere din partea PSD fiindcă este preşedintele partidului şi prim-ministrul în funcţie. Dacă eşti bun pe aceste două funcţii, atunci trebuie să fii bun şi de candidat la preşedinţie. În privinţa rezultatului, eu cred că ordinea, acum, la 1 august, este Dan Barna, Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis. Să vedem ce se va întâmpla în campanie, cine va intra în turul 2. În turul 2, prea puţin mai contează partidele. Contează personalităţile ca atare. Este o competiţie deschisă", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3.

Întrebat ce rost a mai avut sondajul intern dacă varianta cea mai bună ar fi fost Viorica Dăncilă, analistul politic a răspuns: "Cred că este o analiză calitativă pentru că înţeleg că şi acolo nu vor fi chiar rezultate pe podium. Eu cred că PSD trebuie să îşi facă o mulţime de sondaje, să afle de ce a pierdut alegerile din 26 mai, apoi să încerce să repare ce poate pentru a reveni la scorul normal al PSD, adică peste 30%". 

Avantajele Vioricăi Dăncilă, în campania pentru Cotroceni

"Viorica Dăncilă a reuşit să strângă partidul din nou, este în jurul său. Nu poţi pleca la o astfel de luptă cu aripioare în partid, ca pe 26 mai. Nu ştim dacă e cea mai bună soluţie. La fel cum alte soluţii nu ştim deloc dacă erau bune. Ba chiar, nu erau deloc bune, dacă privim şi rezultatul de la europarlamentare. Dar vom vedea. Vom vedea cum se mişcă în perioada următoare. În mod normal, echilibrul, înțelepciunea, munca multă, dorința de a comunica cu oamenii ar trebui să aibă efecte şi în România, deşi suntem o ţară atipică", susține Bogdan Chirieac.

Întrebat dacă în comunicare trebuie să lucreze mai mult PSD pentru a aduna voturi, Bogdan Chirieac a răspuns: "Cu siguranţă. Ai preşedinte executiv, secretar general, vicepreşedinţi ai partidului. De ce nu se adresează în permanență publicului cu ce au de gând să facă? Care este strategia lor de comunicare? Vorbim totusi de partidul aflat la putere. Mă rog, sunt ocupaţi cu politica. Eu, personal, îi văd foarte puţin în spaţiul public". 

Campanie prezidenţiale. Probleme pe pe care PSD trebuie să le rezolve

"În opinia mea, dar nu vă luaţi după mine, mă gândeam că principala problemă pe care trebuia să o rezolve PSD era încetarea războiului româno-român, apoi infrastructura, apoi mă gândeam la o încercare de a repatria milioane de români care sunt acum în străinătate. Nu găsești un constructor, un instalator. Toată lumea e plecată la muncă, afară. Dar românii nu au mers pe ideile astea, ci pe desfiinţarea pensiilor speciale, "Dragnea la puşcărie" - nu ştim de ce, dar "Dragnea la puşcărie". Acestea eu fost predicate ale campaniei din 26 mai", a spus analistul politic.

Vezi și:  Strategii înainte de alegeri. Bogdan Chirieac: Este România într-o capcană, ca Ucraina? Asta trebuie comunicat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel