Protestele continuă în Peru

peru
peru

Protestele împotriva proiectului minier al unui grup american, continuă în Peru. Regiunea se află în stare de urgență din cauza morții a trei persoane, relatează AFP.

Poliția agresează manifestanții, conform declarațiilor președintelui departamentului Gregorio Santos. Mai mult decât atât, autoritățile locale au arestat trei persoane din grupul de protestanți. Unul dintre liderii mișcărilor de rezistență împotriva proitectului minier a declarat că a fost lovit violent de către forțele de ordine.

"În momentul arestării mele, am fost lovit şi am fost dus la comisariatul de poliţie, unde am fost lovit din nou", a adăugat el.

Opozanţii proiectului denunţă în special impactul minei asupra resurselor fragile de apă din regiune. Proiectul va sacrifica patru lacuri de acumulare situate la altitudine, pentru a le înlocui cu lacuri artificiale. Starea de urgenţă a fost decretată pentru o perioadă de 30 de zile, cu scopul opririi manifestaţiei împotriva proiectului de amenajare a unei mine de aur de la Conga. Proiectul aparţine companiei americane Newmont. Aceasta ar fi cea mai mare investiţie minieră a ţării (în valoare de 4,8 miliarde de dolari), care se va concretiza în 2014. Conflictul din Conga este considerat drept un test al capacităţii lui Humala, aflat la putere de mai puţin de un an, de a-şi păstra susţinerea populară. Marea încercare pentru președintele de stânga este asigurarea de investiţii miniere, un sector important, căci asigură 60% din exporturile statului Peru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel