Proteste MASIVE în Grecia. Mii de refugiați au ieșit în stradă. Vor să plece

Mii de oameni au protestat pe insula Lesbos, acolo unde o tabără de refugiați a fost distrusă de un incendiu devastator.

Mii de solicitanţi de azil fără adăpost au demonstrat vineri după-amiază pe insula Lesbos, transmite Agerpres, citând AFP. Ei au cerut vor să poată pleca de pe insula greacă din Marea Egee unde incendii de amploare au distrus în ultimele zile tabăra de refugiaţi Moria, cea mai mare din Europa.

"Azadi" ("Libertate" în limba persană) sau "Germania" au scandat manifestanţii de-a lungul drumului care leagă tabăra de la Moria de portul Mytilene, cel mai mare oraş de pe insulă.

Două furgonete ale poliţiei au blocat drumul în apropierea portului pentru a-i împiedica pe demonstranţi să se deplaseze mai departe. Cel puţin nouă batalioane de poliţişti au fost trimise pe insula Lesbos, potrivit unei surse din poliţie.

Au rămas pe drumuri



Incendiile de marţi şi miercuri seară, care au distrus tabăra din Moria unde locuiau aproape 12.700 de persoane, de patru ori peste capacitatea sa iniţială, au lăsat în stradă numeroase familii, printre care şi 4.000 de copii.

De-a lungul drumului din Moria până în portul Mytilene, refugiaţii disperaţi au dormit pe trotuare, unii dintre ei fără corturi, pentru a treia noapte consecutivă. Autoritățile elene au anunțat că au început instalarea a sute de corturi într-o incintă care aparţine statului grec, la trei kilometri de port, unde urmează să fie transferaţi cei fără adăpost.

"Dacă ne bagă într-o altă tabără va fi acelaşi lucru şi într-o perioadă de timp totul va arde din nou", a declarat pentru France Presse Gaelle Koukanée, o tânără refugiată însărcinată,.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel