Protestatarele din Kabul au fost biciuite de talibani

Pixabay
Pixabay

Mai multe activiste au ieșit în stradă pentru a protesta la adresa noului guvern format exclusiv din bărbați. Pentru a le descuraja, talibanii le-au biciuit. 

Islamiștii talibani au folosit bice și bastoane împotriva unui grup de femei care protestau la Kabul miercuri, la adresa guvernului format exclusiv din bărbați. Videoclipurile și imaginile primite de CNN arată femeile scandând: „Trăiască femeile din Afganistan”.

Unele au ținut pancarte în care se declara „Niciun guvern nu poate nega prezența femeilor” și „voi cânta libertatea mereu”. Altele țineau pancarte cu imaginea unui ofițer de poliție, o femeie însărcinată care a fost ucisă în provincia Ghor cu câteva zile în urmă. Talibanii au declarat pentru CNN că nu au fost implicați în moartea ei, dar ulterior au lansat o anchetă. Luptătorii au bătut și mai mulți jurnaliști care transmiteau de la demonstrație, potrivit martorilor.

Femeile protestează în Kabul

Acesta este doar ultimul caz în care femeile activiste transmit o provocare publică, îndrăzneață, la adresa guvernului talibanilor. Femeile cu hijab s-au alăturat, marți, protestelor de la Kabul, cele mai mari de când gruparea militantă a preluat puterea, luna trecută. Un mic grup de femei manifestante au ieșit, de asemenea, pe străzile capitalei afgane în weekend pentru a cere drepturi egale, unul dintre cele trei mici proteste din toată țara ce au avut loc săptămâna trecută.

Bătute cu biciul

O femeie la protestul de miercuri a spus: "Ne-am adunat aici pentru a protesta la adresa anunțului recent al guvernului în care nu există reprezentare feminină".

Ea a spus că mai multe protestatare au fost „lovite cu bice și ne spun să mergem la casele noastre și să recunoaștem și să acceptăm Emiratul. În timp ce vorbea, ținea un afiș în care scria: „Un cabinet fără femei este un ratat, un ratat”.

Marți, trei persoane au fost ucise în timpul unei demonstrații în orașul Herat din vest. UE a declarat că grupul islamist a renunțat la promisiunile de a-și face guvernul „inclusiv și reprezentativ”, în timp ce SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că guvernul interimar include cifre legate de atacurile asupra forțelor americane.

Vezi și: Femeile din Afganistan protestează la adresa guvernului taliban format doar din bărbați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel