PROTEST la Transurb, compania de transport public din Galați. Autobuzele şi troileibuzele nu au plecat pe trasee / Video

PROTEST la Transurb, compania de transport public din Galați. Autobuzele şi troileibuzele nu au plecat pe trasee - Captură Video Monitorul de Galați
PROTEST la Transurb, compania de transport public din Galați. Autobuzele şi troileibuzele nu au plecat pe trasee - Captură Video Monitorul de Galați

Un nou protest a avut loc vineri dimineață la Transurb Galați, societatea de transport în comun a orașului. Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele destinate transportului public de persoane din municipiul Galaţi nu au ieşit pe traseu, vineri dimineaţă, 

Angajaţii societăţii au oprit spontan lucrul, în semn de protest faţă de deciziile recente ale conducerii unităţii care le afectează veniturile. Salariaţii care au venit la baza auto a SC Transurb discută cu directorul societăţii şi cu reprezentanţi ai Primăriei municipiului Galaţi.

Aceștia cer plata la timp a orelor suplimentare şi condiţii decente de muncă. De asemenea, sunt nemulțumiți şi controlorii care au fost anunţaţi ca nu vor mai lucra sâmbetele şi duminicile ceea ce înseamnă că nu mai iau sporurile de weekend, anunță Antena 3. 

VIDEO

Au protestat și luni 

Luni, zeci de salariaţi de la SC Transurb au oprit lucrul, timp de mai bine de o oră, protestând faţă de decizia directoratului de a plăti la interval de 90 de zile orele suplimentare lucrate de salariaţi şi de a renunţa la programul de weekend pentru controlori, dispeceri şi cei care lucrează la monitorizarea traficului. Această decizie reduce veniturile angajaţilor cu sume cuprinse între 300 şi 600 de lei. Protestul nu a inclus şi cursele-convenţie care transportă angajaţii marilor companii la locul de muncă.

PROTEST spontan la compania de transport public din Constanța. Angajaţii, nemulţumiţi de nivelul salariilor / VIDEO

Amintim faptul că și salariaţii companiei de transport public din municipiul Constanţa au desfășurat luni, un protest spontan, din cauza nesoluţionării revendicărilor pe care le au privind nivelul salarizării şi condiţiile de muncă, şoferii refuzând să iasă cu autobuzele pe trasee.

Angajaţii CT Bus protestează în curtea societăţii şi ameninţă că nu vor relua lucrul dacă cerinţele sindicatului referitoare la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă nu vor fi respectate.

'Este foarte greu să lucrezi la CT Bus, se fac foarte multe ore de muncă, nu sunt plătite conform legii, nu avem repaus, lucrăm şapte zile din şapte', a afirmat unul dintre protestatari, colegi de ai săi menţionând că şoferii, în actualele condiţii, nu vor mai ieşi pe trasee 'nici azi, nici mâine dacă este nevoie'.

Compania a anunţat, printr-un comunicat de presă, că şoferii refuză să iasă pe trasee în contextul eşuării negocierilor privind mărirea salariilor.

'CT Bus anunţă publicul călător că se află în incapacitatea de a asigura transportul în comun, din cauza unei greve spontane. Astfel, şoferii refuză să iasă pe traseu, în contextul negocierilor eşuate pentru mărirea salariilor. Vă oferim scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că facem demersuri pentru rezolvarea acestei situaţii!', a anunţat compania de transport public din municipiul Constanţa. La sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 60 de angajaţi ai companiei CT Bus au protestat în faţa sediului administraţiei locale, fiind nemulţumiţi de salariile mici pe care le au.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Transport Comun Constanţa, Toma Daniel, angajaţii CT Bus, în situaţia în care un şofer câştigă lunar aproximativ 3.000 de lei, vor o creştere a salariului cu 1.000 de lei şi un spor de muncă grea de minimum 14%, cerinţe neacceptate de patronat în urma negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă.

'Noi am început negocieri la un nou CCM, care se tergiversează de aproape 3 luni de zile. Nu am găsit o cale de înţelegere nici cu conducerea, nici cu cei din primărie. (...) Vrem o creştere de salariu cu 1.000 de lei şi un spor de muncă grea al conducătorilor auto, deoarece munca este foarte, foarte grea (...). 3.000 de lei câştigă un angajat, la munca care este acum, stres şi aglomeraţia din oraş, este foarte puţin', a declarat liderul sindical. El a menţionat că, dacă revendicările nu le vor fi soluţionate, salariaţii CT Bus vor recurge la blocarea transportului în comun în municipiul Constanţa. VEZI VIDEO AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel