PROTEST 15 martie. Iohannis, nou atac la PSD. Chirieac, întrebare cheie

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac a analizat discursul de vineri al preşedintelui Klaus Iohannis, cel care a adus noi critici PSD-ului, bugetului de stat şi guvernării. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, discursul de vineri al preşedintelui Klaus Iohannis cel care a adus, din nou, critici dure PSD-ului, folosindu-se de faptul că bugetul de stat i-a fost trimis din nou spre promulgare de către Parlament fără nicio modificare. Totodată, Klaus Iohannis a anunţat că este alături de cei care vor protesta vineri, 15 martie, la ora 15.00.

"Asta este delicioasă, că se alătură protestului. La ora 15.00 nici domnul preşedinte nu munceşte. Dar domnul preşedinte 15 minute ar trebui să muncească. Adică dânsul nu munceşte toată ziua, de la 15.00 la 15.15 ar trebui să lucreze. Este un discurs de preşedinte de partid nu de preşedinte de ţară, dar de partid nu PNL din vremea lui Crin Antonescu, ci un partid gen PMP din vremea lui Traian Băsescu. Văd că dânsul încurcă datele, spune că în 2019 punctul de pensie trebuia să fie nu ştiu cât. Dar septembrie tot din 2019 face parte. Este relevant faptul că domnul preşedinte Klaus Iohannis stă cu "Biblia" la capul patului, aceasta fiind programul de guvernare al PSD. Asta e tare de tot. Eu credeam că nu îl ia în seamă. Ei nu. El stă cu programul de guvernare la cap, în citeşte din scoarţă în scoarţă şi îl urmăreşte cu degetul", a declarat Bogdan Chirieac.

"De ce nu arată el că poate schimba România?"

"Nu ştiu ce se va întâmpla, nu ştiu cine vine pe partea dreaptă, se pare că domnul Dacian Cioloş... Nu ne spune nimic că PNL nu participă la alegerile europarlamentare ci participă un lider de opinie urmat de PDL. Deci lista PNL nu e a liberalilor ci a PDL care credeam că a fost şters din istorie de ruşine. Deci aici nu a spus nimic preşedintele. Nu ştiu cine îl sfătuieşte, dar îl sfătuieşte aşa încât dezastrul să fie complet la 26 mai pentru a elibera partea dreaptă a eşicherului politic. Pentru cine, o să vedem, dar partea dreaptă a eşicherului politic va fi clar eliberată de Klaus Iohannis. (...) E o mare dezamăgire discursul preşedintelui. Nimic nu este coerent. Nu a spus nimic şi nu a reuşit să explice de ce a ţinut o lună de zile bugetul.

Toată acţiunea politică a preşedintelui e pusă sub un mare semn de întrebare. Cineva de acolo vrea să îl scoată în afara jocului politic. Nu ştiu, dacă dânsul se complace în aşa ceva... deţii preşedinţia rotativă a UE, eşti etnic german iubit de români, că d-aia l-am votat... Să nu faci nimic pentru ţara ta, România în UE să fie locul de dat cu şutul, îţi votează rezoluţie împotriva României cu votul PNL-ului în Parlamentul European... Tu, preşedintele României accepţi lucru acesta că ai considerat tu că o să primească PSD-ul o palmă în felul acesta. De ce nu vorbeşte cu doamna Merkel, cu domnul Macron, cu doamna May, să arate că dânsul poate ridica România. De ce nu face lucrurile acestea? El se luptă cu PSD şi mai şi pierde", a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Vezi şi:  Iohannis: PSD a picat testul. Mi-aș fi dorit să fac acest lucru!

Iohannis, către Dăncilă: Încetați, doamnă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel