Propunere care i-ar putea înfuria pe parlamentari

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a informat luni că în Biroul permanent a fost o discuţie în cadrul căreia s-a propus ca sumele cheltuite pentru deplasările externe ale deputaţilor şi care refuză apoi să mai plece să fie decontate de către aceştia sau de grupurile parlamentare din care fac parte.

'A fost o discuţie în Biroul permanent în legătură cu situaţiile care se pot crea uneori de către deputaţii care solicită plecări în străinătate iar după aceea renunţă la ele din anumite motive. În situaţia în care deputatul renunţă, legea spune că, dacă au fost făcute cheltuieli pentru bilete şi altele sub suma de 500 de euro, acest lucru îl poate aproba secretarul general, dacă sunt cheltuieli peste 500 de euro aprobarea o poate da numai preşedintele Camerei. Discuţia a fost în legătură cu responsabilitatea oamenilor, pentru că, atunci când au astfel de lucruri şi din vina lor nu pleacă sau de frica presei nu pleacă, ar trebui să suporte ei cheltuielile făcute', a spus Mircovici, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.

El a adăugat că atunci când apar situaţii excepţionale, de genul moţiuni de cenzură sau calamităţi, cheltuielile făcute pot fi suportate de bugetul Camerei, dar, dacă deputatul nu pleacă pentru că nu mai vrea el sau îl reţine grupul parlamentar, cheltuielile trebuie suportate de grup sau de persoana în cauză.

[citeste si]

'Să zicem, un caz - vreau eu să mă duc în Japonia şi constat apoi că nu am treabă cu întâlnirea cu bulgarii din Japonia, s-au cheltuit nişte bani, probabil că presa mă întreabă ce cauţi să cheltuieşti 20.000 de euro să te întâlneşti cu bulgarii din Japonia, iar atunci eu renunţ şi renunţând am făcut o cheltuială. Cheltuiala respectivă, în mod firesc, ar trebui să o plătească grupul parlamentar, dacă grupul mă reţine, sau să o plătesc eu în situaţia în care eu fac treaba asta şi nu să o plătească bugetul Camerei numai de dragul că eu de frica unei anumite situaţii am făcut un lucru', a explicat Mircovici.

Acesta a menţionat că a fost doar o discuţie pe acest subiect şi încă nu s-a luat o decizie finală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel