Cameră, vacantare patru locuri de deputați

camera deputatilor deschidere
camera deputatilor deschidere

Vacantarea a patru locuri de deputaţi a fost trimisă plenului spre validare, luni, de comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Cele patru locuri au devenit vacante ca urmare a demisiei social-democraţilor Constantin Truşcă, Iulian Iacomi şi Leonardo Badea precum şi a decesului Adelinei Coste.

Constantin Truşcă a demisionat din calitatea de deputat întrucât a fost ales primar al comunei Simian din judeţul Mehedinţi, Iulian Iacomi a fost ales primar la Lehliu Gară, iar Leonardo Badea a fost numit preşedinte ASF. Deputatul PSD de Bihor Adelina Coste a încetat din viaţă pe 13 august.

"În conformitate cu art. 7 din statutul deputaţilor şi senatorilor calitatea de deputat şi senator încetează la data demisiei sau la data înscrisă pe certificatul de deces. Anunţurile la plen pentru demisii s-au făcut, se va face şi cel pentru deces", a precizat preşedintele comisiei juridice, Eugen Nicolicea.

El a explicat că proiectele de hotărâri de vacantare a celor patru locuri de deputat urmează să fie votate de plenul Camerei şi vor începe să-şi producă efectele la data publicării în Monitorul Oficial. "Practic, la prima şedinţă se votează şi se vacantează locurile la publicarea în MO. Apoi, este îndeplinită condiţia ca cei 4 supleanţi să vină la comisia de validare şi să înceapă procedura de a fi validaţi", a mai spus Nicolicea.

Cei care vor ocupa aceste 4 funcţii de deputaţi PSD sunt supleanţi pe listele electorale şi urmează să fie stabiliţi de PSD, după ce vor fi votate în plen proiectele de vacantare ale locurilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel