EXCLUSIV  Problemă cu avocaţii din Parlament. Bulai: Îi lăsăm să facă legi de care se vor folosi

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Sociologul Alfred Bulai spune că avocaţii nu ar trebui să mai aibă drept de practică pe perioada unui mandat de parlamentar, dacă intră în legislativ. 

Totul a plecat de la o discuţie despre eliberarea condiţionată a deţinuţilor din România, dar şi despre portiţele din legile de la noi. 

"Regulile sunt foarte clare, iar uneori deţinuţii sunt lăsaţi să facă cerere de eliberare condiţionată deşi nu au dreptul. Ei intră la un interviu, cu oameni care ştiu că oricum deţinuţii nu au dreptul la eliberare condiţionată. Dar îi lasă, şi ăia se umplu de nervi că le este respinsă cererea. Asta deşi nu aveau ce să caute acolo. Era de domeniul evidenţei că nu există litera din regulament îndeplinită. 

Sistemul în sine are mari lacune. Cel mai bun indicator din lume legat de deţinuţi, şi ne apropiem şi de lumea politică aici, este recidiva. Cu cât e recidiva mai mare, înseamnă că sistemul nu şi-a îndeplinit misiunea. Ideea închisorii e să nu mai fie repetate acţiunile care au dus omul acolo. Dar sistemul juridic din România a lăsat special portiţe, şi asta e consecinţa faptului că avem avocaţi în Parlament. Ar trebui ca cei care intră în Parlament să se lase de avocatură cât timp stau în Parlament. 

Sunt rău în ceea ce spun, dar e consecinţa faptului că lăsăm o categorie profesională să facă legi pe care le va folosi. Aşa cum nu ai voie să ai afaceri cât timp eşti în Parlament, aşa să fie şi aici", a declarat Alfred Bulai la Nod în Papură. 

Continuă greva profesorilor și haosul? Bulai identifică „drama României”: Vă vine să credeți că partidele sunt mai reformate decât sindicatele?

Alfred Bulai s-a arătat dezamăgit de faptul că marile mișcări sindicale din România sunt departe de acțiunile care ar trebui să le întreprindă cu adevărat sindicatele. El a deplâns faptul că multe sindicate au rămas captive în paradigma anilor 1990 și e de părere că partidele politice sunt mult, mult mai reformate decât mișcările sindicale.

Totodată, în cadrul podcastului Nod în Papură, profesorul Alfred Bulai și-a arătat convingerea că există susținere în societate pentru mișcările sindicale doar pentru că oamenii sunt solidari cu profesorii care au salarii extrem de mici. Însă modul în care se iau decizii la nivel sindicat ridică mari întrebări.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel