Primarul din Buzău, invitaţie la protest împotriva demiterii directorului Băncii de Gene

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a lansat o invitaţie la protest pentru susţinerea lui Costel Vînătoru, directorul demis al Băncii Naţionale de Gene. 

"Dragi români din Buzău și de pretutindeni,

În septembrie 2019, s-a înființat prin Hotărâre de Guvern, Banca Națională de Gene a României pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale și aromatice, avându-l ca director pe cercetătorul Costel Vînătoru, șeful Laboratorului de genetică din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, cea mai veche instituție de acest fel din România, care se bucură de o mare reputație națională și internațională.

Această bancă de gene înființată la inițiativa cercetătorului Costel Vînătoru este o instituție esențială pentru viitorul alimentației sănătoase a poporului român.

Scopul ei este de a prezerva comoara genetică vegetală a României, adică legumele românești sănătoase și cu gust, pentru că, azi, acestea se află într-un mare pericol, ocupând doar 5% din piață, restul fiind legume din import, mult mai slabe calitativ", a scris Constantin Toma pe Facebook. 

"Noaptea, ca hoţii"

"Joi noapte, ca hoții, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros a luat o decizie golănească: demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii Naționale de Gene și înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legătură cu cercetarea științifică.

Considerăm că această decizie este un atac direct la întreaga comunitate buzoiană și la sănătatea românilor.

VENIȚI CU TOȚII SĂ NE APĂRĂM VALORILE NAȚIONALE!

VENIȚI CU TOȚII SĂ STOPĂM ABUZUL!", a mai scris Constantin Toma. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel