Primarii îi mulțumesc prin citate din Kant lui Antonescu pentru că îi apără

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Asociația Comunelor din România îi trimite președintelui PNL, Crin Antonescu, o scrisoare de mulțumire pentru propunerea sa privind amnistia aleșilor locali declarați incompatibili sau aflați în conflict de interese.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că nu respinge ideea lui Crin Antonescu privind amnistia și crede că ar trebui redactat un ”Cod al incompatibilităților” pe înțelesul tuturor.

În epistola trimisă de primari președintelui PNL sunt inserate citate din Immanuel Kant sau Abraham Lincoln, despre dreptate, merit sau respect.  Deșii edilii îi sunt foarte recunoscători lui Antonescu, co-președintele USL, Victor Ponta, îl suspectează pe liberal că încearcă să le ia apărarea primarilor doar pentru a deveni popular. După cum se poate vedea și din conținutul scrisorii publicate de expresmagazin.ro, dacă președintele PNL a căutat să se pună bine cu edilii, a cam reușit.

Nr. 585 din 27 septembrie 2013

DOMNULUI George-Crin-Laurențiu ANTONESCU,

PREȘEDINTELE SENATULUI ROMÂNIEI,

Asociația Comunelor din România își manifestă pe deplin condescendența față de declarația publică a Domniei Voastre de marți, 24 septembrie 2013, referitoare la solidaritatea față de primarii care, din cauza unor situații dincolo de voința lor, au ajuns să fie în incompatibilitate sau în conflict de interese, deși aceștia au acționat strict în calitate de reprezentanți ai unității administrativ-teritoriale la nivelul cărora au fost aleși, singurul lor obiectiv fiind acela de a servi interesului public și nu interesului personal.

O măsură legislativă favorabilă eliminării acestor situații critice, adoptată cu responsabilitate și celeritate, ar determina încrederea aleșilor locali față de parlamentari, pe de o parte, dar și întronarea normalității, eliminând suspiciunea și presiunea ce acționează asupra unor aleși locali, pe de altă parte.

Spre finalul acestei scrisori de mulțumire publică inserez trei maxime:

„Mai bine scapă zece nevinovați, decât să sufere un nevinovat.” – William BLACKSTONE;

 

„Ceea ce este nedrept nu poate face cu adevărat bine nimănui; ceea ce este drept nu poate face cu adevărat rău nimănui.” – Henry GEORGE;

„Să avem convingerea că dreptatea face puterea și cu aceasta credința să îndrăznim să ne facem datoria până la capăt, așa cum o înțelegem.” – Abraham LINCOLN.

Referitor la afirmațiile Domniei Voastre, Stimate Domnule Președinte, pe această temă, permiteți-mi să închei tot printr-o maximă: „Respectul este un tribut pe care nu-l putem refuza meritului, fie că vrem, fie că nu; putem cel mult să-l ascundem în afară, dar nu putem împiedica totuși să-l simțim înăuntrul nostru.” – Immanuel KANT.

Cu aleasă prețuire,

PREȘEDINTELE

ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA,

Emil DRĂGHICI,

PRIMARUL COMUNEI VULCANA-BĂI,

JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel