PRIMAR, dezvăluiri halucinante din închisoare: ”Coletele” stau într-o CUȘCĂ

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a învins România la CEDO. După ce a primit două achitări, ÎCCJ l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. CEDO a decis că procesul a fost inechitabil. Alături de el a fost condamnat și viceprimarul Nicolae Dicu, la aceeași pedeapsă. 

Din completul de trei de la ÎCCJ, care l-a condamnat la închisoare cu executare, făcea parte Livia Stanciu. 

Într-o ”Ediție specială” de la Antena 3, primarul Gutău a povestit situația inimaginabilă din spatele gratiilor. Timp de trei ani, Mircia Gutău a fost plimbat în patru penitenciare. 

Iată ce a povestit primarul, la Antena 3: 

- Am fost la Jilava, unde mi s-a părut cel mai groaznic, acolo stau 40-60 într-o cameră și sunt drogați, sunt subnutriți, au 40, 35 de kilograme, stau tot timpul cu seringile în vene. În închisoare faci rost de orice. Îți cer țigări. Vin cu seringa cu sânge și-ți spun că, dacă nu-i dai țigară, te înțeapă. Acolo fiecare trebuie tratat la fel, fie că e solid, că e slab, pentru că sunt capabili de orice. Nu poți să mergi la toaletă, pentru că dacă mergi, când te întorci nu mai găsesți nimic în pat, tot ce ai dispare. 

- Cel mai urât este transferul. Mergi cu mașinile din 1970, sunt de 16 locuri, dar sunt transferați 40 de deținuți. Vara, la 45 de grade, faci de la Jilava până la Severin două zile. Ești adus cu cursa la Colibași, aici dormi pe tranzit, unde este o mizerie de nedescris, la orice închisoare pe tranzit e o mizerie de nedescris și nu ai posibilitatea să mergi cu lenjeria de pat după tine. După aceea te duce la Craiova, la închisoarea de minori, unde este o cușcă în curtea închisorii și toți sunt băgați în acea cușcă, indiferent dacă plouă, ninge sau sunt 40 de grade. E o închidere de 10 pe 10, cu plasă și sus. ”Coletele” sunt băgate acolo. Schimbul de ”colete” durează. Sunt niște stâlpi de fier cu plasă. Depinde cum se organizează ei. Stai acolo 7-9 ore, în funcție de cum procesează coletul. Dacă vrei să te duci la toaletă, trebuie să aștepți, pentru că te iau doi polițiști, te duc pe câmp, mai în lateral, te păzesc doi ca să-ți faci nevoile. Cum eram 50 de inși, te înscrii acum ca să te duci peste o oră. Așa e și cu medicamentele, dacă te doare capul, faci referat, trebuie să-ți aprobe șeful de grupă, șeful de secție, directorul și trec șapte zile. Sistemul este putred în interior. 

- Este dorința noastră de a ne umili oamenii. 

Primarul a mărturisit că a angajat un băiat din închisoare la bucătărie, la rugămintea directorului închisorii Severin. Tânărul fusese condamnat la 15 ani de închisoare când avea 20 de ani după ce a alergat cu pușca după doi băieți care i-au violat sora. A fost acuzat pentru violare de domiciliu, pentru că l-a alergat pe unul dintre băieți prin curți și a rănit, în fuga sa, un proprietar. Mircia Gutău spune despre deținut că este cel mai bun angajat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel