Prima autogară din Târgoviște, după 30 de ani: Suprafață impresionantă. Câți bani vor fi investiți

Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro

Se construiește prima autogară la Târgoviște, după 30 de ani. La ce valoarea se ridică investiția.

Obiectivul, situat pe strada Calea Ialomiței, va avea dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp, incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze (autobuzele Mercedes Hybrid Citaro achiziționate în cadrul a două proiecte europene), potrivit dbonline.ro.

„Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, sunt reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), sunt modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, depoul de pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple. Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități”, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.

Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene. Lucrările la viitoarea autogară au debutat în această toamnă, iar în continuarea acestei parcele pe care se realizează autobaza, administrația locală va mai amenaja o parcare generoasă, tot pe fonduri europene.

Autobuze cu filtre antivirale

Ieri, municipiul Târgoviște a primit 12 autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid, care au completat flota de care dispune deja de la începutul anului Serviciul Public de Transport. De asemenea, stațiile de călători din municipiul Târgoviște vor fi modernizate, independente energetic, scrie dbonline.ro.

”Autobuzele care au venit ieri, ultimele 12 din cele 40, care au făcut obiectul contractului de furnizare încheiat cu Mercedes Benz, au aceleași caracteristici, același nivel de confort, inclusiv filtru antiviral, că tot suntem într-o perioadă în care cazurile de COVID-19 cresc vertiginos, iată autobuzele utilizate de administrația publică locală utilizate pe raza municipiului și puse la dispoziție târgoviștenilor există și acest filtru antiviral”, a mai spus edilul municipiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel