Prețul gazelor naturale din UE a scăzut la valoarea dinaintea războiului din Ucraina. Vremea bună din decembrie, favorabilă pentru europeni

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Prețurile gazelor europene au scăzut la nivelul dinaintea datei de 24 februarie 2022, ziua în care Rusia a invadat Ucraina.

Prețurile gazelor europene au scăzut înapoi la nivelurile dinaintea începerii războiului din Ucraina, în februarie 2022, pe măsură ce temerile privind o criză a gazelor din această iarnă se diminuează.

Contractul viitor pe gaz european pentru luna următoare a scăzut ieri până la 76,78 euro pe megawat oră, cel mai scăzut nivel din ultimele 10 luni, arată datele Refinitiv. Este cel mai scăzut punct din ultimele 10 luni, deoarece prețurile gazelor au scăzut de la creșterea lor din martie și din nou în vară, când țările europene s-au grăbit să-și umple stocurile, conform The Guardian.

Prețurile au scăzut datorită temperaturilor mai calde decât în mod normal în această iarnă, care au limitat cererea de gaze, după ce Uniunea Europeană a umplut cu succes rezervele până la un vârf de aproape 96% în noiembrie.

Țintele de reducere a consumului au contribuit, de asemenea, la limitarea cererii, UE urmărind să-și reducă consumul de gaze cu 15%.

La începutul acestei săptămâni, 83,2% din stocul de gaz din UE a fost umplut, potrivit datelor de la organismul industrial Gas Infrastructure Europe, peste ținta de 80% stabilită pentru începutul lunii noiembrie.

Prețurile au scăzut și în Marea Britanie

Comercianții sunt încrezători că iarna se va încheia cu stocurile nivel foarte confortabil, cu un risc foarte scăzut de a scădea la niveluri extrem de mici, a spus John Kemp, analist al pieței de energie la Reuters.

Prețurile gazelor din Marea Britanie au scăzut, de asemenea, de la maximele de la începutul acestui an. Prețul gazului pentru ziua următoare s-a închis ieri la 155p/term, comparativ cu 200p/term la începutul anului 2022 și peste 500p/term în august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel