Preşedintele World Medical Association a cerut utilizarea pe scară largă a vaccinării cu doze de supra-rapel

Preşedintele World Medical Association a cerut utilizarea pe scară largă a vaccinării cu doze de supra-rapel
Preşedintele World Medical Association a cerut utilizarea pe scară largă a vaccinării cu doze de supra-rapel

Frank Ulrich Montgomery, medicul german care prezidează World Medical Association (WMA), a solicitat comunităţii internaţionale să utilizeze pe scară largă vaccinarea cu doze de supra-rapel ('booster') ale serurilor anti-COVID-19, informează DPA.

'Orice persoană care a fost vaccinată cu schemă completă în urmă cu şase luni ar trebui să primească o doză 'booster' în curând', a declarat preşedintele WMA pentru grupul media Funke într-un interviu publicat marţi.

El a mai spus că o nouă campanie de vaccinare centralizată este necesară în Germania în această toamnă, care ar trebui să promoveze atât folosirea dozelor iniţiale ale vaccinurilor anti-COVID-19 în rândul persoanelor nevaccinate, cât şi utilizarea dozelor 'booster'. 'Deoarece protecţia imunitară scade după şase luni, noi, ca societate, trebuie să fim interesaţi ca această protecţie să rămână stabilă', a adăugat Frank Ulrich Montgomery.

Dozele 'booster' ar trebui să fie administrate de medicii generalişti

El mai spune că dozele 'booster' ar trebui să fie administrate de medicii generalişti, întrucât ei au capacitatea şi experienţa necesare pentru realizarea acestor sarcini. Profesorul Montgomery consideră că ar fi o greşeală ca ţările să se bazeze din nou pe centrele de vaccinare, întrucât funcţionarea lor costă de 10 ori mai mult decât vaccinarea rezidenţilor în cabinetele medicilor de familie.

Un alt avantaj ar fi acela că oamenii vor fi mai dispuşi să meargă la cabinetul medicului lor curent decât să se deplaseze la un centru de vaccinare pentru a primit doza 'booster'.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a cerut redeschiderea centrelor de vaccinare din toate cele 16 landuri ale Germaniei, pentru ca tot mai mulţi rezidenţi să poată primi doze 'booster' împotriva COVID-19. 

Chinezii, îndemnați să facă rezerve de mâncare

Guvernul de la Beijing a făcut apel la populaţie să facă rezerve de hrană, într-un moment în care China încearcă să combată reapariţia unor focare sporadice de COVID-19 care perturbă comunicările, relatează AFP.

Un anunţ postat luni seară pe site-ul Ministerului Comerţului îndeamnă 'gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face faţă nevoilor zilnice şi situaţiilor de urgenţă'. Anunţul nu precizează motivul acestui apel şi nici dacă ţara este ameninţată de o penurie alimentară.

Ministerul Comerţului face apel de asemenea la diferite autorităţi locale să faciliteze producţia agricolă şi fluxurile de aprovizionare, să monitorizeze rezervele de carne şi de legume şi să menţină stabilitatea preţurilor.

La apogeul pandemiei de COVID-19 în China, la începutul lui 2020, lanţurile de aprovizionare au fost perturbate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară şi de blocarea multor axe rutiere.

Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din luna februarie anul viitor, regimul se teme de un nou val epidemiologic şi a luat în ultimele săptămâni măsuri radicale în urma apariţiei unor focare sporadice de COVID-19 în nordul ţării. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel