Președintele Ucrainei spune că este pregătit pentru un război cu Rusia și că țara va rezista „până la ultimul om”

Președintele Ucrainei spune că este pregătit pentru un război cu Rusia și că țara va rezista „până la ultimul om”  /  Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski
Președintele Ucrainei spune că este pregătit pentru un război cu Rusia și că țara va rezista „până la ultimul om” / Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski

Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, spune că este pregătit pentru un conflict deschis cu Federația Rusă, în contextul în care tensiunile sunt tot mai ridicate în Donbas.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a avertizat cetățenii că țara va „rezista până la ultimul om” în cazul unui război cu Rusia, în contextul în care tensiunile la frontiera dintre cele două state cresc accelerat.

„Vrea Ucraina război? Nu! Este gata pentru asta? Da!”, a spus răspicat Volodimir Zelenski în timpul unui discurs pe care l-a susținut marți seară. „Principiul nostru este simplu: Ucraina nu începe niciodată un război, dar Ucraina rezistă până la ultimul om”, a mai spus președintele ucrainean, potrivit Newsweek. „Este imposibil să aduci pacea cu un tanc”, a mai adăugat Zelenski în limba rusă.

Rusia și-a mobilizat efective militare sporite la granița cu Ucraina

 

În ultimele zile, Rusia a avut cea mai mare concentrație de forțe la frontiera cu Ucraina, stârnind îngrijorarea că ar avea în plan o invazie. Pe acest fond, tensiunile dintre cele două națiuni au crescut și au atins nivelurile cele mai înalte din 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea și au au avut loc lupte crâncene în estul țării, conflict soldat cu aproape 14.000 de victime.

Trupele rusești numără un efectiv de cel puțin 40.000 în Crimeea, alți 40.000 de militari fiind mobilizați în regiunile de la frontiera cu Ucraina, ceea ce echivalează cu aproximativ 10% din întreaga forță militară a țării, potrivit NBC News.

Rusia a negat până acum planurile de a declanșa un conflict militar cu Ucraina și a acuzat în mass-media occidentală că a amplificat în mod fals tensiunile. În timpul discursului de miercuri privind starea națiunii, Putin a acuzat țările occidentale că încearcă să „impună voința altora cu forța”.

„Sper că nimeni nu se va gândi să treacă „linia roșie” în raport cu Rusia, pe care noi înșine o vom defini”, a spus președintele Putin, adăugând că: „Răspunsul Rusiei va fi rapid și dur”, potrivit Publika.

VEZI ȘI   -  Posibil conflict deschis în Ucraina. Bogdan Chirieac: România nu trebuie să participe efectiv la ce va urma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel