Urmărește emisiunea live


Președinte de stat, amendat cu 3500 de dolari pentru un selfie

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a primit vineri o amendă de 3.500 de dolari după ce a pozat pentru un selfie pe plajă cu o trecătoare fără a purta mască, conform reglementărilor impuse de pandemia noului coronavirus, informează Reuters citând autorităţile sanitare chiliene.

Chile a impus măsuri stricte privind purtarea măştii în toate locurile publice, iar nerespectarea lor se pedepseşte cu sancţiuni care merg de la amenzi până la pedepse cu închisoarea.

Pinera şi-a cerut scuze şi şi-a recunoscut greşeala la scurt timp după ce selfie-ul a apărut pe reţelele sociale la începutul lunii decembrie.

Preşedintele chilian a explicat că mergea singur de-a lungul plajei din apropierea casei sale, în elegantul oraş chilian Cachagua, când o femeie l-a recunoscut şi i-a cerut să facă o fotografie împreună.

În selfie, preşedintele Sebastian Pinera şi femeia stau foarte aproape unul de celălalt, într-o zi însorită, fără a purta măşti.

Gafe în serie



Preşedintele Pinera, care este predispus la gafe, a fost fotografiat la o petrecere cu pizza anul trecut, în noaptea în care la Santiago izbucneau protestele împotriva inegalităţilor sociale. Mai târziu, el a fost văzut pozând în piaţa care fusese centrul manifestaţiilor după ce pandemia i-a obligat pe protestatari să rămână acasă.

Pandemia de COVID-19 a atins apogeul în Chile în lunile mai şi iunie, în timpul iernii în emisfera sudică. Epidemia s-a domolit în noiembrie, dar în prezent numărul contaminărilor este în creştere, ceea ce a determinat autorităţile să impună noi măsuri restrictive.

Chile a raportat un total de 581.135 de cazuri de contaminare de la debutul epidemiei noului coronavirus în luna martie, precum şi 16.051 de decese cauzate de COVID-19, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel