Preotul Florin Parasca, sancționat de mitropolitul Clujului. "Regretabil și smintitor"

Preotul Florin Parasca, cel care a cerut 5.000 de lei la o înmormântare, a fost sancționat de mitropolitul Clujului.

Preotul Florin Parasca, cel care a cerut 5.000 de lei pentru o înmormântare și să-i fie pupate mâinile, a fost sancționat de mitropolitul Clujului, informează Mediafax. Clericul a fost sancționat cu dojană arhierească de IPS Andrei Andreicuț și obligat să restituie oamenilor suma de 5.000 de lei, taxă de loc de veci. Totodată, acum el va trebui să își ceară scuze de la familia respectivă.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului anunță că a luat act de comportamentul „regretabil și smintitor” al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, care a produs „multă tulburare” la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește.

Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare. Preotul a fost sancționat disciplinar de mitropolitul Andrei Andreicuț cu dojană arhierească, prima care se aplică gradual, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public", a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, conform Mediafax. 

Reacția conducerii Arhiepiscopiei vine după apariția în spațiul public a unei înregistrări de la o slujbă de înmormântare în care Florin Parasca se ceartă cu familia care avea acolo o înmormântare.

VEZI ȘI: SCANDALOS! Preotul Florin Parasca cere 5.000 de lei pentru o înmormântare și să-i fie pupate mâinile - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel