SCANDALOS! Preotul Florin Parasca cere 5.000 de lei pentru o înmormântare și să-i fie pupate mâinile - VIDEO

Imagine cu rol ILUSTRATIV.
Imagine cu rol ILUSTRATIV.

Un preot a refuzat să oficieze slujba de înmormântare, pretinzând familiei să-şi ceară iertare. A cerut să îi fie pupate mâinile.

 

UPDATE: Preotul Florin Parasca a fost sancționat cu dojană arhierească de IPS Andrei Andreicuț și obligat să restituie oamenilor suma de 5.000 de lei, taxă de loc de veci. Totodată, acum el va trebui să își ceară scuze de la familia respectivă.

Un preot din satul clujean Tăuţi a pretins de la o familie 5.000 de lei pentru locul de veci. Din cauza faptului că oamenii nu au achitat taxa, clericul a refuzat să oficieze înmormântarea, scrie adevărul.ro.  Mai mult, scuzele oamenilor nu au fost suficiente, preotul a cerut să îi fie pupate mâinile pentru a-i ierta. Revoltați oamenii l-au întrebat: „De ce v-aţi făcut preot?”.

„Nu încep slujba de înmormântare până când familia nu-şi cere iertare pentru modul urât în care s-a comportat cu mine în ultimele trei zile”, a spus preotul ortodox Florin Parasca, asistent universitar la Facultatea de Teologie din Cluj, preot paroh în Tăuţi, judeţul Cluj. 

”Defuncta are loc de veci în cimitirul din Tăuţi, unde este îngropat din 1986, soţul ei. Preotul nu a vrut să oficieze slujba de înhumare până nu a primit suma de 5.000 de lei, o sumă mare pentru oricine în ziua de azi. Familia a fost de acord să îi dea 3.500 de lei, dar el nu şi nu. Apoi la slujba de înmormântare nu a vrut să o înceapă până când familia nu şi-a cerut iertare, ba mai mult să îi sărute şi mâna. A fost şi cu blesteme”, a declarat un participant la slujba funerară.

Ulterior preotul s-a mai calmat. 

„Biserica are rânduiala ei ca orice instituţie. Eu ce vreau cu treaba asta, ca pacea să se aşeze peste noi. Şi eu sunt tulburat, şi dânşii. Ei îşi cer iertare şi eu îi iert. Acum toţi suntem tensionaţi, dar în timp se pot întâmpla lucruri urâte şi neplăcute. Sunteţi oameni în vârstă şi aţi văzut câte necazuri se pot întâmpla în viaţa unei familii, când o familie se răscoală asupra bisericii.", a spus preotul Florin Parasca.

Scandalul a fost filmat de unul dintre participanții la înmormântare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel