Premierul chinez Li Keqiang: "Avem potențial de dezvoltare"

Premierul Chinei – alături de Victor Ponta și alți 15 premieri din Europa Centrală și de Est și China se află în aceste momente la Palatul Parlamentului. 

Premierul chinez Li Keqiang a făcut câteva declarații importante în cadrul Forumului Economic ECE-China. Acesta a spus că o colaborare dintre China și ECE va aduce rezultate foarte bune, cu atât mai mult cu cât China a sprijinit integrarea europeană.

Premierul chinez a spus că o colaborare dintre ECE și China ajută la consolidarea unei dezvoltări echilibrate în Europa: “Cele două părţi au multe de oferit una alteia. Colaborarea dintre ECE şi China va îmbunătăţi colaborarea dintre China şi UE”.

Potrivit politicianului, companiile chineze sunt din ce în ce mai deschise către regiunea Uniunii Europene: “Schimburile comerciale dintre regiunea dumneavostră şi China reprezntă doar 10%, dar înseamnă că avem potenţial de dezvoltare”.

Premierul Li Keqiang a subliniat faptul că lumea trece prin schimbări complexe și că revenirea economică nu este deloc un proces ușor.

“Trebuie să facem eforturi pentru a intensifica schimburile comerciale, să dublăm actualele volume, în următorii cinci ani. Vom declara 2014 an al cooperării comerciale între ECE şi China şi va exista un forum pentru cooperarea agricolă”, a punctat omologul lui Victor Ponta.

FOTO: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel