Premierul și-a anunțat victoria în alegeri. ''Întotdeauna am crezut în miracole'

Denisa Zamfir / 18 mai 2019 / 18:25 Salveaza PDF Comentarii
Alegeri 2019
Descriere foto: Alegeri 2019

Primul ministru al Australiei, Scott Morrison, şi-a anunţat victoria în alegerile din 2019, rezultatele arătând faptul că alianţa Național Liberală este pe cale să se întoarcă la guvernare, relatează CNN.

"Întotdeauna am crezut în miracole", a declarat el în faţa susţinătorilor săi din Sydney care sărbătoreau victoria. "Și în seara asta ne-am asigurat încă unul", a adăugat acesta.

A fost o întorsătură uimitoare întrucât sondajele de opinie din timpul campaniei indicau o victorie clară a Partidului Laburist. Analiștii spun acum că Laburiştii au pierdut un "vot imposibil de pierdut".

Flancat de soția și fiicele sale, premierul Scott Morrison și-a dedicat victoria surpriză "australienilor discreţi".

"Sunt australienii care au muncit din greu, au început o afacere, au început o familie, și-au cumpărat o casă", a spus el în uralele publicului.

"Aceștia sunt australienii discreţi care au câștigat o mare victorie în seara asta.", a declarat Morrison.

Morrison s-a angajat să "se întoarcă la muncă" cât mai curând posibil. "Suntem o țară uimitoare de oameni uimitori. Dumnezeu să binecuvânteze Australia", a adăugat acesta.

Ce a declarat liderul opoziției

 

Liderul opoziției australiene Bill Shorten a admis înfrângerea în faţa primului ministru Scott Morrison în scrutinul general din Australia, scrie Associated Press.

Shorten a făcut anunțul în faţa susținătorilor Partidului Laburist sâmbătă seară în Melbourne.

Shorten a spus: "Este evident că Partidul Laburit nu va putea să formeze următorul guvern, așa că, în interesul național, cu puțin timp în urmă, l-am sunat pe Scott Morrison pentru a-l felicita".

Sâmbătă, televiziunea australiană a anunţat victoria coaliției conservatoare a Partidului Liberal-Național al lui Morrison care a obţinut 74 din cele 151 de locuri din camera inferioară a Parlamentului, 65 de locuri pentru Partidul Laburist și 12 locuri au rămas nedecise.

Canalul 9 a anunţat 73 de locuri pentru coaliție, 61 pentru laburişti şi 17 nedecise.

Pentru formarea unui guvern majoritar sunt necesare 76 de locuri.

Vezi și: Europarlamentare 2019. Norica Nicolai: Aceste alegeri europarlamentare vor decide viitorul Europei


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24