Premierul Ponta: Leul va recupera în continuare

Bani-lei
Bani-lei

Cursul leului nu a rămas imun în fața unor declarații repetate că referendumul este o ”lovitură de stat”, dar în perioada următoare  leul va continua să se aprecieze, iar cursul valutar se va stabiliza, a declarat premierul Victor Ponta, luni seară la emisiunea "Ultima oră" de la România TV.

Potrivit premierului Ponta, deprecierea leului în raport cu moneda europeană a fost o consecinţă a faptului că preşedintele Traian Băsescu a declarat în repetate rânduri că suspendarea sa este o "lovitură de stat".

"Şi agitaţia asta cu cursul valutar este provocată de discursul domnului Băsescu. Astăzi a început să scadă cursul şi se va stabiliza. Leul va recupera în continuare. Nu e simplu, dar pe de o parte pieţele financiare au văzut că preşedintele ţării care spunea că e lovitură de stat, iar ieri (duminică, n.r.) s-a dovedit că totul a fost paşnic. Săptămâna aceasta avem vizita FMI, iar dacă la final mesajul va fi pozitiv, aşa cum cred eu, mesajul va fi unul de stabilitate. Am discutat cu ministrul Florin Georgescu şi, punct cu punct, lucrurile pe care Guvernul le avea de făcut sunt la zi. De aceea pot să anticipez un rezultat bun, iar pieţele financiare vor spune că e în regulă", a explicat premierul.

Leul a înregistrat o apreciere puternică, luni, după referendum, urcănd cu 1,21 la sută în fața euro, comparativ cu vineri. Astfel, Banca Națională a României a anunțat un curs oficial de 4,5558 lei/euro, luni, după ce rezultatele referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu au arătat o prezența insuficientă la vot pentru a fi validat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel