Premierul Italiei, Matteo Renzi: Știm cine e Victor Ponta în Europa

[] []

14 noi 2014 / 09:56
Salveaza PDF Comentarii

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a fost invitat în ediția de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", alături de omologul său român, Victor Ponta. Liderul italian s-a declarat un susținător al lui Ponta și subliniat importanța votului de duminică, 16 noiembrie.

"Suntem, evident, într-un moment de mare bucurie şi de conştientizare a faptului că aceste momente sunt foarte importante pentru Victor. Următoarele trei zile vor a schimba următorii ani în România şi cred că împreună cu toţii vom putea schimba viitorii ani în Europa. Nu mă aflu aici numai pentru că sunt prieten cu Victor sau pentru că l-am întâlnit pentru prima dată în oraşul meu natal, Florenţa. Sunt aici pentru că sunt convins că Victor poate ajuta România şi Europa să devină mai puternice. Eu cred Ponta va putea să ofere țării dvs. prilegul de a privi spre viitor. Schimbăm foarte multe lucruri în acest moment şi, de exemplu, în Italia schimbăm foarte mult mentalitatea. Dar, nu vom reuşi să facem această schimbare dacă nu vom reuşi să construim o Europă mai puternică şi care să fie mai apropiată de cetăţeni", a spus liderul Partidului Democrat Italian. 

Matteo Renzi, cel mai tânăr premier din Uniunea Europeană, și-a exprimat speranță că Ponta va câștiga alegerile prezidențiale.

"Îl cunoaştem pe Victor Ponta, ştim cine este în Europa şi ştim că poate să dea o mână de ajutor pentru poporul dumneavoastră să fie bine. Votul în România este foarte important şi pentru faptul că, într-adevăr, apropiindu-ne cât mai mult de cetăţeni, vom reuşi într-adevăr să punem la punct tot ceea ce este de făcut în Europa şi, nu în ultimul rând, se îndreaptă către cetăţenii români care locuiesc în Italia. Noi trebuie să ne gândim împreună nu numai la trecut, ci la provocările care sunt pentru viitor. Ştim că putem face împreună şi sunt sigur că o vom face împreună după ce Victor va fi ales preşedinte. Sper ca duminică seara să fie ales preşedinte", a spus Renzi.

Matteo Renzi, vizită de susținere pentru Ponta. Lovitură de imagine a premierului


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27