EXCLUSIV  PREMIERĂ într-o instituție din România. Antonella Lerca, citație de la CNCD: Întâia persoană transgender recunoscută ca femeie, în acte!

Antonella Lerca / Foto Facebook
Antonella Lerca / Foto Facebook

Episodul în care Antonella Lerca, femeie transgender și activistă pentru drepturile persoanelor LGBT, a fost jignită și discriminată într-un club din Capitală, revine în atenție. De data aceasta, cu o citație CNCD. 

În urmă cu ceva timp, Antonella Lerca, femeie transgender și activistă pentru drepturile persoanelor LGBT, a fost jignită şi discriminată într-un club din Capitală. Mai multe imagini de la incidentul cu pricina au făcut vâlvă în mediul online - Nu despre asta vorbim însă azi, ci despre o citație primită de Lerca de la CNCD în legătură cu incidentul respectiv. 

Antonella Lerca, reacție după citația de la CNCD

Pe 16 martie a.c., Antonella Lerca a primit o citație de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Așa cum se arată în art. 20 alin. 4 din Ordonanța de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare (republicată), soluționarea unei sesizări se realizează cu citarea obligatorie a părților.

În citație, Antonellei Lerca îi este adus la cunoștință că, „până la data audierilor, aveți posibilitatea să depuneți la dosar (în dublu exemplar) note scrise/probe/eventuale completări la petiția formulată de dvs. în temeiul art. 11 alin. 2 din Procedura internă de soluționare a petițiilor și sesizărilor, publicată în M.Of. nr. 348 din 6 mai 2008.”

Zilele următoare, Antonella Lerca va merge la CNCD în calitate de petent. 

Această citație de la CNCD a venit pentru Antonella Lerca drept o confirmare a faptului că „încet, încet, mișcăm lucrurile”, după cum a declarat ea pentru DC News. 

Antonella Lerca e hotărâtă să ceară daune morale pentru cele întâmplate. 

Lerca, recunoscută în acte oficiale ca femeie transgender

Nu doar primirea citației de la CNCD a bucurat-o pe Antonella Lerca, ci și faptul că, în acest act, este recunoscută ca femeie transgender. 

„Am fost recunoscută femeie, deși nu sunt operată. E un act oficial, e foarte important. Sunt prima femeie neoperată recunoscută în acte ca femeie de către o instituție a statului!”, ne-a mai spus Antonella Lerca. 

Citația de la CNCD îi este adresată, într-adevăr, „doamnei Lerca Antonella (persoană transgender identificată sub numele Lerca Vlad Andrei)”.

Asta e, de fapt, victoria ei și a comunității pe care o reprezintă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel